Ulkoilma 10.2.2016

Leivonmäen kansallispuistoon tehtiin viime vuonna 14000 käyntiä. Tänä vuonna kävijöitä houkutellaan Joutsan kunnan ylläpitämällä erämaaladulla sekä 10-vuotisjuhlavuottaan viettävän Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry:n tapahtumilla.  Metsähallitus on jo täyttänyt puuliiterit ja toivottaa retkeilijät tervetulleiksi nauttimaan kansallispuiston luonnosta.


Mainos


Leivonmäen kansallispuistoon tehtiin vuonna 2015 noin 14000 käyntiä, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Leivonmäellä oli varsin vilkas kesä, vaikka säät eivät kaikilta osin suosineetkaan. Vaikuttaa siltä, että luonnossa liikkuminen on nyt nosteessa ja Leivonmäki on tärkeä virkistyskohde erityisesti lähiseudun asukkaille. Leivonmäen kansallispuiston helppokulkuisille reiteille on kätevä lähteä retkelle koko perheen voimin. Harjujärvellä on reitti, jota voi kulkea lastenrattaiden kanssa sekä avustettuna pyörätuolilla. Poluilta löytyy tarjontaa myös maastopyöräilyn harrastajille, kertoo erikoissuunnittelija Maija Mikkola Metsähallituksen luontopalveluista.

Perinteiseen tyyliin ja luonnosta nautiskelevaan menoon soveltuva erämaalatu on tarkoitus avata lumitilanteen salliessa hiihtolomaviikolta 8 alkaen. Latu on noin kymmenen kilometrin pituinen ja se kiertää Haapasuon ja Harjujärven maastoissa puiston eteläosassa. Latua ylläpitää Joutsan kunta ja sen opasteista vastaa Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry. Ajantasaiset tiedot latutilanteesta ovat tarkistettavissa Leivonmäen kansallispuiston ystävien sivulta leky.suntuubi.com.

Tulevan kesän ohjelmassa on totuttuun tapaan Leivonmäen kansallispuiston ystävien järjestämiä suosittuja tapahtumia, kuten kehrääjä- ja luonnonkukkaretki sekä Syysniemen kedon niittotalkoot. Tänä vuonna Leky täyttää 10 vuotta, ja sitä juhlitaan juhlaseminaarissa 11.6.2016. Samana viikonloppuna kansallispuistoon saapuu myös vieraita kauempaa valtakunnallisen kansallispuistojen ystäväyhdistystapaamisen merkeissä.

Tällä hetkellä Koskikaran kierros on suljettu hyydejään nostettua vedet poluille. Reitille on mietitty alustavasti uutta linjausta jokatalvisen ongelman korjaamiseksi. Rutakoskea pyritään tuomaan jatkossa ylipäätään paremmin esiin. Tällä hetkellä Rutakoski jää monelta puiston kävijältä huomaamatta, vaikka se on vähintään Joutsniemen ja Haapasuon veroinen nähtävyyskohde, huomauttaa puistomestari Jere Ekosaari.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Paul Backman


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika