Ulkoilma 26.3.2014

Suunnitteletko retkeä lapsen kanssa toteutettavaksi? Yksi hyvä ajatus on laitta lapsi rinkkaan – siis lastenkantorinkkaan ja suunnata retkelle. Lastenkantorinkkaan voi yleensä laittaa maksimissaan 18 – 20 -kiloisen lapsen, jos vain jaksaa sellaista selässään kantaa. Rinkalle jää painoa noin kolme kiloa, joten kaikkinensa paino voi nousta jopa 25 kiloon.

Markkinoilla on useita eri malleja mutta suosituimmat ovat Deuter Kid Comfort –sarja sekä Ospreyn Poco –sarja. Molemmat mallit ovat pärjänneet mainiosti testeissä kautta Euroopan. Molemmista on saatavilla kevyempiä sekä ominaisuuksiltaan vähäisempiä riisuttuja malleja ja hiukan painavampia monipuolisia malleja. Monipuolisuus tuo esim. aurinkosuojaa, lisää pakattavuutta sekä vaipanvaihtoalustan.

lastenkantorinkka01Rinkan suojassa pään takana voi suojautua vaikka hetkelliseltä auringolta. Auringolta pääsee suojaan myös aurinkovarjon avulla. Integroitu aurinkovarjo on hyvä ominaisuus rinkassa.

Lastenkantorinkkojen kanto-ominaisuudet ovat suunniteltu niin naisen kuin miehenkin selälle, joten oikean säädön löytäminen tulisi onnistua. Parasta on kuitenkin testata rinkkaa lapsen kanssa liikkeessä. Varmista myyjältä oikeat säädöt niin itsellesi kuin lapselle. Oikein säädetty rinkka on turvallinen lapselle.

Mika Mannonen / Kuvat: Mika ja Leena Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika