Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 19.6.2017

Lapset pääsivät lauantaina ilmaiseksi lohikalakohteille eri puolilla Suomea. Vapapäiväksi ristitty tapahtuma ylitti kaikki odotukset ja ennätykset. Yhteensä 32 lohikalakohteella eri puolilla Suomea kävi 1124 nuorta kalastajaa päivän aikana (viime vuonna kalastajia oli 930). Saaliiksi lapset saivat peräti 390 lohikalaa, kun aikaisempi ennätys oli 180 kalaa viime vuodelta. Lasten saama lohikalasaalis painoi yhteenlaskettuna 504 kiloa


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Vapapäivä oli osa Luonnon päivät -tapahtumia sekä Suomussalmella osa Hossan kansallispuiston avajaisia.

Parhaiten kala oli syönnillään Keski-Suomessa Kivijärvellä, jossa lapset nappasivat 70 kirjolohta. Kuhmon kohteella lapset saivat 58 ja Nurmeksen kohteella 52 kirjolohta. Suomussalmen Hossassa Vapapäivä oli yksi kansallispuiston avajaisten tapahtumia. Hossan tapahtumassa kalasti 105 lasta.

Kalansyönti varmistettiin kuudella kohteella siten, että vapa-alue rauhoitettiin muilta kalastajilta pariksi päiväksi ennen tapahtumaa.

Eniten kalastajia oli Mikkelin Valkealla (140) ja Evon Niemisjärvillä (133).

Vapapäivä on Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämä ilmainen kalastuspäivä kaikille alaikäisille. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, mitä selittää lasten lisääntynyt kalastusharrastus: suomalaislapsista 39 prosenttia harrastaa kalastusta.

Tänä vuonna Vapapäivä sai vauhdikkaan alun. Rovaniemen Vikakönkäällä kalasteli heti aamulla 55 lasta. Neljä kirjolohta oli väsytetty rantaan kolmen ensimmäisen vartin aikana. Nurmeksen Peurajärvellä pistettiin paremmaksi, sillä lapset nappasivat ensimmäisen tunnin aikana peräti 30 kalaa. Lähes samanlainen tahti oli Syväjärvellä Kuhmossa, jossa kaloja oli nostettu rantaan 25 ensimmäisen tunnin aikana.

Yksi sääski on nähty ja muutama vesipisara. Kaloja on sen sijaan tullut jo useita ja ihmisiä on paljon”, eräsuunnittelija Tapani Partanen vitsaili Vikajärven tunnelmia Rovaniemellä.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Laura Ticklén


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika