Ulkoilma 26.4.2015

Lapland Classic on vaellustapahtuma kauniin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki. Vaelluksen aikana tutuksi tulevat niin kansallispuiston upea tunturiluonto kuin kylien perinteet ja alueen kulttuuri.

lc_06

lc_07

lc_05

lc_02

lc_01

lc_09

Suosittelen lämpimästi viime vuoden vaelluksen perusteella! Oli oikein onnistunut!
-Valma

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, joka pitää sisällään upeat tunturit, luonnontilaiset metsät sekä monimuotoiset suot. Vaelluksella näet Pallastunturit – Suomen kansallismaiseman, hengität Euroopan puhtainta ilmaa ja tutustu luontokeskuksiin, jotka esittelevät peräpohjalaista maanviljelys- ja pohjoista poronhoitokulttuuria. Vaelluksella ryhmä maistelee paikallisten makuja illallisen merkeissä.

Hyvä fiilis ja hieno elämys. Itselle matka oli haaste, josta selvisin hienosti, kunto riitti ja kotiinpalun jälkeenkin on ollut energiaa palata arkeen ja syksyn puuhiin.
-Mervi

lc_04

Vaellus oli huippu ja Johanna oli extra-huippu! Kiitos vieläkin <3
-Leena

Vaelluksella ryhmä yöpyy kylästä kylään pienissä hotelleissa, erämaahotellissa, kotimajoituksessa sekä kodikkaissa mökeissä. Lapland Classicin osallistujat kantavat mukanaan vain päiväreppunsa, muusta varusteiden kuljetuksesta yöpaikkojen välillä sekä aamupaloista, retkieväistä ja päivällisistä huolehtii järjestäjä. Osallistuaksesi vaellukselle et välttämättä tarvitse aikaisempaa vaelluskokemusta, vaan hyvää kuntoa ja seikkailunhalua. Vaellus kulkee merkittyjä retkeilyreittejä pitkin taukopaikkojen kautta.

Lämpimät kiitokset kaikille ja varsinkin meidän ihanille oppaille Emmallle ja Minnalle. Oli aivan mahtava porukka ja ikimuistoinen vaellus. Niihin hetkiin ja tunnelmiin on kiva vaipua pimeinä syysiltoina.
-Sirkku

lc_03

Lapland Classicissa on valittavanasi kolme erimittaista reittiä

Lapland Classic Original – Äkäslompolosta Hettaan tai toisin päin 142 km
Lapland Classic Huikonen – Hetasta Rauhalaan tai toisin päin 97 km
Lapland Classic Pikkumutka – Pallakselta Hettaan tai toisin päin 74 km

lc_08

Jokaiselle reitille on oma lähtöpäivämäärä etelästä pohjoiseen sekä pohjoisesta etelään, yhteensä kuusi ryhmää ja kuusi lähtöä.

Koe Pallas-Yllästunturin kansallispuisto uudella tavalla. Lue lisää ja varaa oma vaelluksesi tapahtumasivuilta.

Artikkeli on julkaistu yhteistyössä Lapland Classicin järjestäjän Safartican kanssa.

UlkoilunMaailma.fi
Kuvat: Sauli Herva

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika