Ulkoilma 14.10.2016

Lapin matkailulla on ollut hyvä vuosi, ja se näkyy Lapin luontokeskuksissakin. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naavan ovet ovat käyneet erityisen vilkkaasti, mutta myös muut luontokeskukset ovat hyvässä vauhdissa.


Mainos


Erityisesti Yllästunturin luontokeskus Kellokas ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naava ovat houkutelleet paljon kävijöitä. Kellokkaassa käyntimäärä heilahti jo syyskuun loppuun mennessä yli 80 000 käynnin, eli käyntejä on lähes 4000 koko viime vuotta enemmän. Naavassa hätyytellään viime vuoden käyntimääriä jo nyt noin 95 000 käynnillä, ja vuoden loppuun mennessä satatuhatta käyntiä saattaa hyvinkin ylittyä. Ylä-Lapin luontokeskus Siidakin on erittäin hyvässä vauhdissa, sillä syyskuun lopussa sadantuhannen käynnin määrä rikkoontui.

Metsähallitus on viime vuosina kehittänyt Lapin luontokeskuksiin uudenlaista toiminnallisuutta ja hakenut aktiivisesti uusia kumppaneita luontokeskuksiin. Kehitystyö yhdessä Lapin matkailun kasvun kanssa tuottaa nyt satoa.

Monipuoliset tapahtumat ja näyttelytarjonta sekä palvelu asiakkaille yhden luukun periaatteella toimii matkailukeskuksissa. Se, että meillä on retkeilyneuvonta ja matkailuinfo saman tiskin takana on asiakkaalle, mutta myös alueen yrityksille ja meille retkeilypalveluja tuottaville täydellinen ratkaisu. Asiakas saa ajantasaista tietoa ja me palautetta toiminnan kehittämiseen.” tiivistää asian puistonjohtaja Pekka Sulkava Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta.

Luontokeskukset ovat nykyään monitoimitiloja, joissa on paljon houkuttelevia tapahtumia leffailloista näyttelyihin. Perustehtäviä eli retkeilyneuvontaa ja alueen luonnon ja kulttuuriperinnön esittelyä ei tietenkään unohdeta. Myös hyvä yhteistyö saman katon alla olevien muiden toimijoiden kanssa hyödyttää kaikkia ja palvelee hyvin yhteisiä asiakkaita. Luontokeskuksissa on kahviloita ja ravintoloita, ja useissa luontokeskuksissa annetaan myös kuntien matkailuneuvontaa.

Luontokeskusten lisäksi myös kansallispuistoissa on ollut vilkasta. Kansallispuistojen käyntimäärät julkaistaan tarkemmin ensi vuoden alussa.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika