Ulkoilma 1.8.2016

Nyt on mahdollisuus päästä kovan luokan luontoammattilaisten mukana tutustumaan Pallas-Yllästunturin luontoon. Lapin ensimmäisessä BioBlitz-lajirallissa5.-6.8. Metsähallituksen luontopalvelujen biologit ja vapaaehtoiset asiantuntijat kartoittavat kansallispuiston lajistoa 24 tunnin ajan ja johdattavat yleisöretkille tutustumaan hyönteisiin, kasveihin ja sieniin.


Mainos


Lapin ensimmäinen ja Suomen toinen BioBlitz järjestetään Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa 5.-6.8. Bioblitz on alun perin National Geographicin kehittämä yleisölle avoin vuorokauden mittainen lajikartoitustapahtuma, jossa tietyltä alueelta pyritään 24 tunnin aikana löytämään ja tunnistamaan niin monta eliölajia kuin mahdollista. Tapahtumalla halutaan myös tuoda esille lajitiedon tarpeellisuutta, lajien hyväksi tehtyä työtä ja ennen kaikkea tutustuttaa ihmisiä luonnon ihmeellisyyksiin.

Asemapaikka BioBlitz-tapahtumalle on Yllästunturin luontokeskus Kellokas. Perjantaina iltapäivällä klo 14 kartoittajat jalkautuvat maastoon ja vuorokauden kuluttua lasketaan havaittujen lajien lajimäärä.

Retkillä tutustutaan hyönteisiin, sieniin ja kasveihin – bonuksena historiakohteet

Yleisö ja media ovat erittäin tervetulleita mukaan BioBlitzin retkille. Hyönteismaailmaan lähdetään tutustumaan perjantaina 5.8. klo 17. Sienet ja putkilokasvit tulevat tutuksi lauantaina 6.8. kello 10 alkavalla retkellä. Jäkälin ja sieniin perehdytään kello 12 lähtien. Retkille lähdetään luontokeskus Kellokkaasta ja ne suuntautuvat kauniin rehevään Varkaankuruun.

Eikä tässä vielä kaikki! BioBlitz-bonuksena on lauantaina kello 15 opastettu historiakohderetki Pyhäjoen luontopolulle, jolle lähdetään Pallasjärveltä. Kaikki retket ovat maksuttomia, kestävät noin 1,5 tuntia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Mukana tapahtumassa on toistakymmentä vapaaehtoista lajiasiantuntijaa ja luontopalvelujen biologia. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä ihastelemaan luonnon monimuotoisuutta, kun on asiantuntijoita mukana luotsaamassa.

Lähde: Metsähallitus

Kuva: Maarit Kyöstilä / Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika