Ulkoilma 23.5.2014

Uudenmaan virkistysalueyhdistys käynnisti keväällä 2013 ”Länsi-Uudenmaan melonta- ja soutukartasto” -hankkeen, jonka myötä valmistunut kartasto julkaistiin toukokuussa. Hankkeen taustalla oli tarve kattavalle kartalle läntisen Uudenmaan melontakohteista.

Melontaan soveltuvia vesistöjä on runsaasti Länsi-Uudenmaan alueella, mutta näistä ei ole ollut saatavilla yhtenäistä ja kattavaa karttaa. Nyt julkaistavan kartaston ideana on vesiretkeilyalueiden lisäksi osoittaa mm. sopivat vesillelasku- ja rantautumispaikat, telttapaikat ja reittien varrella sijaitsevat virkistyspalvelut kuten, käymälät, kaivot ja tulentekopaikat. Kartastoon on otettu mukaan myös jonkin verran alueella sijaitsevia kaupallisia palveluita, kuten mm. vesistöjen äärellä sijaitseva majoitus- ja kahvila-/ravintolatoiminta sekä kanootinvuokrausta tarjoavat yritykset. Hankkeella haluttiin vastata alati kasvavan harrastajamäärän tarpeisiin sopivien melonta- ja soutukohteiden löytämiseksi.

Hankkeen tärkeimmät tavoitteet olivat

1) tarjota tietoa melontamahdollisuuksista Länsi-Uudellamaalla,
2) kasvattaa Länsi-Uudenmaan kiinnostavuutta aktiviteetti- ja luontomatkailukohteena, sekä
3) edistää terveyttä ja hyvinvointia lisäävää aktiviteettia.

Hankkeen tuloksena syntyi kaksikielinen painettu kartta Länsi-Uudenmaan vesistöistä. Suurempaa käyttäjämäärää palvellakseen on osa kartan infoteksteistä käännetty myös englannin ja venäjän kielille. Kartastoa painetaan 3500 kpl. Kartaston voi tilata mm. hankealueen kuntien matkailu- tai liikuntatoimesta ja sitä voi kysellä myös Uudenmaan virkistysalueyhdistykseltä. Painetun
kartan lisäksi toteutettiin verkko- ja mobiiliversiot. Verkkoversio löytyy osoitteesta www.melontakartta.fi, sivuilla on myös ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi.

www.melontakartta.fi

Mukana yhteistyössä

Uudenmaan liitto
Hangon kaupunki
Inkoon kunta
Karkkilan kaupunki
Kirkkonummen kunta
Lohjan kaupunki
Raaseporin kaupunki
Siuntion kunta
Camping Silversand
Hiidenveden Purjehtijat
Kisakallion urheiluopisto
Kylpylähotelli Päiväkumpu
Martinpiha Bed&Breakfast
Melonta- ja soutuliitto
Porkkalan Parenteesi ry
Rusthållets Stallkrog
SE-Action AB
Villa Kosthåll
Westerby Gård
Melontaa Kirkkon

Lähde: Uudenmaan virkistysalueyhdistys / Kuva: Esimerkki hyvästä rantautumispaikasta (Stora Brändö, Kirkkonummi) / Kuva: Henrik Sandström

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika