Ulkoilma 27.1.2017

Lähiluonto houkuttelee rovaniemeläisiä Napapiirin retkeilyalueelle. Kävijälaskurit rekisteröivät vuonna 2016 yli 75 000 käyntiä eli 22 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Lisääntynyt käyttö tuo haasteita ylläpidolle. Metsähallitus parantaa jälleen ensi kesänä retkeilyalueen reittejä.


Mainos


Napapiirin retkeilyalueelle on helppo mennä, sillä se on vain parinkymmenen kilometrin päässä Rovaniemeltä. Voi piipahtaa makkaranpaistossa koko perheen kanssa vaikka arki-iltanakin ja pääsee hyvissä ajoin takaisin.

Retkeilyalueen suosio onkin kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuosi toi taas käyntiennätyksen – 75 545 käyntiä. Se oli lähes 13 500 enemmän kuin vuonna 2015.

Huimat käyntimäärät vaativat alueen ylläpidolta paljon. Ensi kesänä parannetaan taas retkeilyalueen reittejä. Suoluontopolun pitkosten uusiminen jatkuu ja Säynäjäojan silta kunnostetaan, samoin Vikakönkään esteetöntä reittiä parannetaan. Suunnitelmissa on myös resurssien niin salliessa parantaa suositun Könkäänsaaren esteetöntä polkua ja korjata Könkäänsaaren ja Karhukummun välisiä siltoja.

Rovaniemeläisten lähivirkistyspaikka

Retkeilijät ovat ottaneet Napapiirin retkeilyalueen omakseen. Retkeilyalue on tärkeä erityisesti kaupunkilaisten lähivirkistäytymisalueena, jonne on helppo tulla, mutta vieraillaanpa siellä kauempaakin.

Napapiirin retkeilyalueella on useita retkeilyreittejä, jotka johdattavat hienoon etelälappilaiseen luontoon. Reittien varsilla on retkeilijöille useita taukopaikkoja. Retkeilyaluetta halkovat Raudanjoen komeat kosket, Vaattunkiköngäs ja Vikaköngäs. Talvella retkeilijä voi suunnata suksilla tai lumikengillä alueen laajoille aapasoille.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika