Tuomas Hietala 27.11.2016

Grüezi! Se on Tuomas The Travelling Trainer tässä. Lapinmies, joka jahtaa ja toteuttaa unelmiaan Sveitsin Alpeilla. Haluan teidät kaikki tänne aktiivibreikeille liikkumaan ja rauhoittumaan: Näkemään miten aktiivista elämää eletään ja käymään hyviä keskusteluja kanssani. Näillä tulevilla kirjoituksilla haluan herättää ajatuksia ja muovata maailmaa paremmaksi. Tulossa on 10 artikkelia aiheista, jotka koen tärkeiksi. Lapinmiehen tyyliin randomin rennosti ja sisältäen vain suoraa puhetta. Kiitos sinulle jo etukäteen ajastasi.


Mainos


g0104338_1478977104680_high-01-01

Tarina on hyvä aloittaa yleisesti hyvinvoinnista. Varmasti te, jotka tällä foorumilla vaellatte, ymmärrätte luonnon voiman ja sen mitä se tekee sinulle: Ei pelkästään fyysisesti, mutta ennen kaikkea henkisesti. Kysehän ei missään nimessä ole siitä kuka tekee eniten mitäkin: Kyse on aina enemmän siitä, että ollaan yhtä luonnon ja itsensä tiedostamisen kanssa. Näin sanoo mies, joka on viettänyt 27 vuotta 37 vuoden mittaisesta elämästään kuntosaleilla (joskin aina myös ulkona), mutta joka on samaan hengenvetoon ymmärtänyt ettei ne paikat sovi kaikille. Nykyään vien ihmiset mahdollisimman kauas saleista tekemään niitä oleellisia asioita.

Mitä ne oleelliset asiat sitten ovat? Yksi tärkeimmistä on elämän rytmittäminen ja siihen oppiminen: On hetkiä, jolloin voit mennä pelkkää ylämäkeä, mutta se on vain yksi hetki. Toinen hetki on tasaisen ’tappavaa’ tekemistä, jolloin keskitytään tarpeeksi korkealaatuiseen päivittäiseen työhön, pysytään liikkeessä. Kolmas on alamäki, jolloin nautitaan niistä hedelmistä, jotka on korjattu ylämäkeen puskiessa: Hengähdetään, otetaan happea, nautitaan siitä tunteesta, jonka ylämäen voittaminen on sinulle tuonut. Kyllähän sinä tiedät mistä puhun, koska olet varmasti kiikkunut useastikin johonkin korkeaan paikkaan. Se on se saavuttamisen tunne. Tämä kielikuva toimii täydellisesti siihen, miten hyvinvointia kannattaa lähestyä.

Miksi meillä sitten on harhaluulo siitä, että koko ajan pitää mennä lujaa? Siitä yritän ottaa kiivaasti selvää, itse asiassa joka ikinen hetki ja joka ikinen päivä. On tiettyjä lainalaisuuksia ja fyysisiä tarpeita, joita ihmisen tulee elämässään täyttää: Tietenkään pelkkä tulistelu ja ulkona oleminen ei ole terveyden kannalta riittävästi, sen me tiedämme. Se optimaalinen tapa miten terveys löytyy, on etsimisen arvoinen asia. Tiedätkö sinä ketään ihmistä, joka olisi ulkoliikunnan jälkeen sanonut voivansa huonosti? Nimenomaan, en tiedä minäkään. Kun me saamme yhteisesti jaettua tätä viestiä eteenpäin, voimakkaasti ja etuja korostaen, olemme oikealla tiellä.

gopr4225_1478628956773_high-01

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


MainosKommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika