Ulkoilma 28.9.2017

Äkäslompolossa järjestetään 7.-8. lokakuuta partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut. Kilpailuun osallistuu yli 350 partiolaista ympäri Suomen, mikä tekee kilpailuista suurimman SM-kilpailun kymmeneen vuoteen.


Mainos


Kilpailun nimi on Elämys ja teemaksi on valittu Lapin matkailu, joka on ollut kasvussa viimeisinä vuosina. Teemaa lähestytään paikallisten tekijöiden näkökulmasta ja tehtävien aiheina onkin muun muassa matkaoppaan ja eräoppaan taidot. ”Koska Lappi on täynnä luonto-, ruoka- ja aktiviteettielämyksiä, haluamme tarjota niitä myös kilpailijoille”, kilpailunjohtaja Matti Silveri kertoo.

Elämyksen kilpailijat ovat yli 14-vuotiaita partiolaisia ja he kilpailevat sarjasta riippuen 3-4 hengen joukkueissa. Kilpailutehtäviä suoritetaan vaellusreitin varrella olevilla rasteilla. Kilpailuissa on muun muassa kätevyyttä, kansalais-, suunnistus-, erä-, ryhmä- ja yhteistyötaitoja vaativia tehtäviä. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kilpailuvartiot majoittuvat metsässä kilpailureitin varrella.

Elämys järjestetään liki 200 vapaaehtoisen voimin. ”Mottomme on ollut ”Tehemä yhessä”, joka kuvaa hienosti kilpailun rakentumista Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hengessä”, Silveri toteaa. Partiolaiset, muut vapaaehtoiset ja kilpailun tukijat ovat yhteistyössä järjestämässä Elämystä. Yli vuoden kestäneet valmistelut huipentuvat kilpailuviikonloppuna.

Partiotaitokilpailuja järjestetään kaikille partiolaisille ja kilpailut ovat yksi menetelmä partiokasvatuksessa. Ongelmanratkaisutaidot kehittyvät, kun tehtäviä ratkotaan yhdessä. Partiossa kilpaillaan aina joukkueena ja tehtävissä menestyy parhaiten monipuolisella osaamisella ja yhteistyöllä.

Lisätietoja ja yleisörastit

elamys2017.fi
www.facebook.com/elamys2017/

Lähde: Partio / Kuva: Mikko Roininen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika