Ulkoilma 24.8.2011

Selkämeren uuden kansallispuiston avajaisia vietettiin tiistaina 23.8. koko päivän kestävissä juhlallisuuksissa ja tapahtumissa Raumalla Kylmäpihlajassa ja Kuuskajaskarilla. Ympäristöministeri Ville Niinistö piti virallisen avajaispuheen Kuuskajaskarin yleisöjuhlassa. Puheessaan ministeri Niinistö totesi Selkämeren kansallispuiston olevan Suomen ensimmäinen todellinen mertensuojelualue, joka suojelee vedenalaista luontoa.

Selkämeren kansallispuisto rajautuu paitsi kahden maakunnan niin myös kahdeksan kunnan alueelle. Tämä pohjoiseteläsuuntainen pituus tuo Selkämeren kansallispuistolle ekologisia erityispiirteitä, mutta tekee siitä myös hallinnollisesti ja puiston hoidon ja kehittämisen näkökulmasta haastavan”, totesi Niinistö. ”Metsähallitus joutuu hoito- ja käyttösuunnitelmaa laatiessaan kuulemaan poikkeuksellisen monia intressitahoja sekä tekemään yhteistyötä laajan toimijajoukon kanssa”.

Lopuksi Niinistö totesi, ”Rauman kaupunki on tehnyt päätöksen siitä, että kaupungin omistuksessa olevia, kansallispuistoon rajoittuvia saaria ja vesialueita voidaan liittää suojelualueeseen. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta luonnonsuojelulain historiassa, kun tätä lakiin kirjattua mahdollisuutta sovellettaisiin käytännössä”.

Puhe kokonaisuudessaan Metsähallituksen  Luontoon.fi -nettipalvelussa. (pdf, 28 kt)

Ulkoilun Maailma / Lähde: Metsähallitus {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika