Ulkoilma 19.6.2017

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haaste sai taas tuhannet etsiytymään ulos nukkumaan lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi.


Mainos


Toista kertaa järjestetty Nuku yö ulkona sai suomalaiset liikkeelle niin luonnossa kuin kotipihoillakin. Suomen Ladun julkaisemaan Facebook-tapahtumaan ilmoittautui yli 10 000 asiasta kiinnostunutta.

Nuku yö ulkona -haasteen yhteydessä kolmeen eri kansallispuistoon, Nuuksioon, Hossaan ja Salamajärvelle nousi upeat Metsähotellit palveluineen. Pelkästään hotelleissa yöpyi lauantaina noin 1 000 retkeilijää.

Suurin Metsähotelleista sijaisti Salamajärven kansallispuistossa, jossa yöpyjiä oli yli 500 ja päiväkävijöitä saman verran.

Suomen Ladun paikallisyhdistykset ja monet muut tahot järjestivät lähes sata yleisötapahtumaa eri puolilla Suomea.

Näiden tapahtumien kävijämääristä ei meillä ole vielä tietoa, mutta veikkaisin, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yli 30 000 ihmistä vietti yönsä ulkona. Määrä nostatti Jukolan viesti, joka oli varmasti suurin Nuku yö ulkona -tapahtuma”, Nuuksion Metsähotellissa yönsä nukkunut Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen arvelee.

Nuku yö ulkona näkyi myös sosiaalisessa mediassa, pelkästään Instagramissa on jaettu melkein 4 000 kuvaa #nukuyöulkona-tunnisteella.

Nuku yö ulkona -haasteen tavoitteena on saada kaikki suomalaiset ulos nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta retkeillä ja yöpyä luonnossa. Ensi vuonna Nuku yö ulkona järjestetään 8. syyskuuta.

www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Ulkoilma nukkui yönsä Tiilikkajärven kansallispuistossa, josta jutun kuva on napattu.

Lähde: Suomen Latu / Kuva: Mika Mannonen


MainosKommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika