Ulkoilma 25.9.2019

Taivalkoskella sijaitseva Kylmäluoman retkeilyalue on Suomen vanhin valtion perustama retkeilyalue. Retkeilyalueen perustamisesta tulee tänä syksynä kuluneeksi 40 vuotta ja syntymäpäiviä juhlitaan lauantaina 28. syyskuuta. Juhlapäivänä järjestetään retkeilykeskuksen pihapiirissä ja lähiluonnossa monipuolista ohjelmaa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kylmäluoman mäntykankaat kutsuvat raikkaaseen ulkoilmajuhlaan tulevana lauantaina. Retkeilyalueen 40-vuotistaipaleen kunniaksi järjestetään retkeilykeskuksen ympäristöön koko perheen juhlaohjelmaa. Tilauksessa on aurinkoa, iloista juhlaväkeä, aktiviteetteja sekä lohisoppaa.

Juhlaohjelma käynnistyy klo 11 tervehdyspuheenvuoroilla, jotka pitävät Taivalkosken kunnanjohtaja Kaisu Lehtinen-Nevalainen ja Metsähallituksen kehityspäällikkö Jere Rauhala. Niilo Piisilä käy läpi retkeilyalueen historiaa.

Kylmäluomaan ihastuminen on nähtävästi tarttuvaa“, todistaa omassa puheenvuorossaan, Oodi Kylmäluomalle, vantaalainen Juhani Heinonen, joka on retkeillyt alueella jo vuodesta 1977.

Juhlaväelle on tarjolla lohisoppaa ja kampanisukahvit puoliltapäivin alkaen. Sopan sulatteluun löytyy monenlaisia keinoja. Iltapäivällä on mahdollista kalastaa ilmaiseksi alueella; maksuttoman luvan saa retkeilykeskuksen infosta. Paikalla on myös kalastusopastusta. Leirintäalueen viereisen järven, Iso-Pajuluoman, kalastuslaitureita on kunnostettu kesän aikana ja retkeilykeskuksen läheisyyteen on rakennettu uusi, esteetön laituri.

Kylmäluoman maastossa voi osallistua metsäjoogaan tai maastoretkille ja erilaisiin aktiviteetteihin, mm. maastopyöräily, suppailu ja melonta, pääsee tutustumaan ohjatusti. Myös monelle vielä uusi väline packraft eli reppulautta kuuluu päivän testauslajeihin. Alueella on kalankäsittelynäytöksiä ja retkeilykeskuksen vuokramökkien ja tonttien esittelyä.

Syksy on ollut mukavan vilkas ja toivomme tietysti myös juhliin runsasta osanottoa. Meille yrittäjille tulee työntäyteinen viikonloppu. Aamulla aikaisin aloitamme ja juhlapäivän päättävä karaoke hiljenee vasta puolenyön jälkeen.  Me itse juhlimme Kylmäluoman kunniaksi ehkä marraskuussa“, nauraa retkeilykeskuksen yrittäjä Jari Olkkonen.

Taivalkoskelta on Kylmäluomalle ilmainen bussikuljetus; lähtö klo 10 ja paluu klo 16. Ilmoittautuminen kyytiin viimeistään torstaina 26.9.19 anna.saarela(at)naturpolis.fi tai puh. 040-779 8044.

Metsähallitus
Maarit Vaahteranoksa / Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika