Ulkoilma 15.5.2020

Lumitaakka vaurioitti Ivalojoen Kultalan sillan rakenteita alkuvuonna Hammastunturin erämaa-alueella Inarissa. Korjausmateriaalit saatiin vietyä paikan päälle, mutta korjaukset jouduttiin tältä keväältä keskeyttämään. Metsähallituksen Luontopalvelut jatkaa korjausta kesällä heti kun maasto-olosuhteet sen sallivat. Retkeilijöiden tulee huomioida, ettei Kultalan lähellä ole nyt paikkaa Ivalojoen ylittämiseen. 


Mainos


Kultalan sillalle ehdittiin kuljettaa korjausmateriaalit ja aloittaa korjaus, mutta nyt kulku työmaalle moottorikelkoilla ei ole enää turvallista. Sillan korjaus jouduttiin keskeyttämään, ja se pystytään aloittamaan uudestaan vasta lumien sulamisen jälkeen.

Vielä ei pystytä sanomaan, milloin sillan korjaus on valmis. Retkeilijöiden tulee siis huomioida, ettei Kultalaan pääse siltaa pitkin ennen korjauksen valmistumista. Lähin Ivalojoen ylittävä silta on Kutturassa linnuntietäkin 14 kilometrin päässä, mutta Kutturasta ei johda reittiä Kultalaan. Jos kuitenkin haluaisi kesällä vaeltaa Kutturasta Kultalaan, on ylitettävänä vielä Ivalojokeen pohjoisesta laskeva sillaton Appisjoki ennen Kultalaan pääsyä.

Alueella on vielä paljon lunta, joka pehmenneenä tekee alueella kulkemisen vaikeaksi. Hyvin suuren lumimäärän takia alueen jokiin on myös ennustettu alkukesäksi tulvia. Esimerkiksi Ivalojoen tulvahuipun on ennustettu olevan vasta kesäkuussa. Alkukesän retkeilyolosuhteet tulevat siis todennäköisesti olemaan pohjoisessa vaativat tulvivien jokien ja purojen takia. Silloin kannattaa suunnata kansallispuistojen, erämaa-alueiden ja muiden retkikohteiden lähimaastoihin.

Metsähallitus
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika