Ulkoilma 11.5.2015

Kolin kansallispuistossa vietetään Herajärven kierroksen vaelluskauden avajaisia helatorstain jälkeisenä perjantaina 15.5. klo 13–15. Tikkupullan paiston ja retkeilyvinkkien ohella tutustutaan riippumatossa yöpymiseen ja testataan retkeilyyn soveltuvia riippumattoja.

Suosittu Herajärven kierros on kuljettavissa, kun reitillä sijaitseva vetolautta vapautuu jäistä. Tänä keväänä Sikosalmen lautta saatiin käyttöön huhtikuun lopulla. ”Yleensä varsinainen vaellussesonki alkaa helatorstaista”, kertoo Kolin luontokeskus Ukon asiakasneuvoja Anni Koskeli. Usein vaelluksen suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, ja viimeistään maaliskuun alussa luontokeskuksella päästään vastailemaan vaeltamiseen ja Herajärven kierrokseen liittyviin kysymyksiin.

Anni Koskelin mukaan kevyissä riippumatoissa yöpymisestä on tullut yhä suositumpaa, ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä tulee säännöllisesti. ”Kansallispuistoissa riippumattoihin pätee sama ohjeistus kuin telttailuunkin eli riippumaton voi virittää telttailualueille, joita Kolin kansallispuistosta löytyy viisi. Telttailualueilta löytyvät myös peruspalvelut, kuten tulentekopaikat polttopuineen sekä käymälät. Puiston ulkopuolella riippumatossa saakin sitten yöpyä jokamiehenoikeuksien mukaisesti,” kertoo Koskeli.

Kolin kansallispuistossa ja sen lähialueilla kulkeva Herajärven kierros on suosittu vaelluskohde. Kahdesta rengasreitistä koostuva vaihteleva reitti on 30–60 km pitkä, ja sen kiertää 2–4 päivässä. Vuosittain reitillä patikoi noin 5000 retkeilijää.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika