Ulkoilma 3.12.2015

Pyhä-Luoston luontokeskus Naavan joulukuu on täynnä tekemistä. On joulumyyjäistä, joululauluesityksiä, teatteria, iloisimpia ja kauneimpia joululauluja, satutuokiota ja revontulia.

Naavan joulu alkaa perinteisillä joulumyyjäisillä yhdessä Pyhän talvikauden avajaisten kanssa. Lauantaina 5.12. aamukymmenestä lähtien on Naavalla tarjolla pukinkonttiin kauniita ja käytännöllisiä käsityöntekijöiden tuotoksia.

Seuraavan viikon lauantai-illan iloksi savukoskelainen harrastajateatteriryhmä Rösölänperän Ruppanat esittää Unikuvia-näytelmän. Unikuvia kertoo Laitamaan perheen elämästä 60-luvun lopulla nuoren tytön Ellan silmin. Se on vahvojen naisten ja heikkojen miesten tarina ajalta, jolloin neljän tuuman laudat peittivät rintamamiestalojen ikkunoilla kuihtuvat pelargonit. Esitys alkaa 12.12. klo 17.

Joululauluja pääsee laulamaan peräti kahtena päivänä. Sunnuntaina 20.12. klo 16 Tapsa ja Niemettäret laulavat ja laulattavat iloisia joululauluja ja aatonaattona 23.12. klo 16 Pelkosenniemen seurakunta järjestää kauneimpien joululaulujen tilaisuuden.

Arctic Academy järjestää Naavassa revontuliesityksen 21. ja 28.12. klo 17. Revontulet ovat luonnon komein värinäytelmä, arktisten alueiden yötaivaalla loistava valoilmiö, jonka kauneus mykistää katsojansa kerta kerran jälkeen. Revontulioppaan esitys valokuvineen, videoineen ja animaatioineen johdattaa vanhoista uskomuksista viimeisimpiin tieteellisiin totuuksiin.

Aatonaattoaamuna klo 10 Tonttu Torina kertoo Naavassa lapsille tarinoita joulun odotuksen keskellä. Jaksaapa paremmin odottaa joulupukkia.

Vuoden toiseksi viimeisenä päivänä 30.12. klo 19 saapuu suosittu vapaalasku-elokuvakiertue Naavaan. Ohjelmistossa on kotimaisia lyhytelokuvia ja dokumentteja ulkomaisilla valinnoilla täydennettynä.

Osa tapahtumista on maksullisia. Lisätietoa www.luontoon.fi/pyha-luostonluontokeskus

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika