Ulkoilma 10.7.2013

Metsähallituksen luontopalvelut muistuttaa koirien omistajia hihnan käytöstä kansallispuistossa retkeiltäessä.

Yhä useampi koiran omistaja ottaa lemmikkinsä mukaan lomamatkalle ja kansallispuistoissa vierailee kesäsesongin aikana paljon koiria. Metsähallituksen luontopalveluista muistutetaan, että vaikka koirat ovatkin lämpimästi tervetulleita kansallispuistoon, on ne pidettävä kytkettyinä aina luonnossa liikuttaessa. Koiralle kannattaa ottaa retkelle myös oma vesipullo mukaan.

Kolin kansallispuistossa on tänä kesänä ollut useita tilanteita, joissa omistajaltaan karannut koira on aiheuttanut vaaratilanteita itselleen tai muille.

Kiltitkin perhekoirat voivat pelästyessään käyttäytyä arvaamattomasti. Kesäkuussa ukonilmaa pelästynyt ja mökin pihasta karannut koira aiheutti vaaratilanteen juostessaan edestakaisin vilkkaasti liikennöidyllä autotiellä. Maastossa on kesällä paljon eläinten poikasia, joita irti juoksevat koirat voivat vahingoittaa omistajan huomaamatta. Koirat ovat karkailleet myös häiritsemään puistossa laiduntavia lampaita ja nuuskimaan vastaan tulevia koiria. Ja vaikka oma koira olisikin kiltti, toisen retkeilijän koira ei välttämättä ole yhtä ilahtunut lähikontaktista”, kertoo Anneli Koskeli Metsähallituksesta.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika