Ulkoilma 18.1.2015

Beito Husky Tours on vuonna 2005 perustettu yritys, jonka takaa löytyvät Elisa ja Niklas Ulfstedt. He päätyivät muuttamaan Beitostøleen Huippuvuorilta työskenneltyään siellä lähes vuosikymmenen erämatkailun parissa.

Pariskunnan suuri rakkaus muun muassa koiriin, lumeen ja seikkailuun johdatti heidät perustamaan oman matkailuyrityksen. He tarvitsivat yritykselleen täydellisen paikan, joten he etsivät sellaista ympäri Skandinaviaa.

randonee_07

Täydellisestä paikasta tulisi löytyä suurin osa heidän erityisistä kriteereistään. Paikan tulisi tarjota parhaimmat olosuhteet koiravaljakolle, lumoavat luontoalueet ja tilaa vaeltaa. Jos mahdollista, niin olemassa olevat puitteet matkailun parissa, jonka ympärille rakentaa omaa yritystä. Tärkeää olisi myös pitkä talvi sekä helpot kulkuyhteydet matkailijoille. Henkilökohtaisesti pariskunnalle oli tärkeää, että uusi kotipaikka olisi myös perheystävällinen, sillä heidän esikoisensa oli juuri syntynyt.

Useista vaihtoehdoista pariskunta päätyi Beitostøleniin – Norjan sydämeen. Paikan täydellinen sijainti majesteettisen Jotunheimenin kansallispuiston juurella oli omiaan valinnalle.

randonee_03

Nyt lähes kymmenen toimintavuoden jälkeen yritys on pystynyt rakentamaan vakiintuneet markkinat. Yritys tarjoaa kaikenlaisia retkiä muutamista tunneista jopa 10 päivän retkikuntiin.

Beito Husky Tours on edelleen melko pieni “perheyritys” työllistäen sesongista riippuen yhdestä kolmeen työntekijää pariskunnan lisäksi.

Tärkein asia yritykselle on tuotteiden jatkuva päivittäminen. Se on asiakkaiden eduksi mutta myös tärkeää yrityksen pyörittämisen kannalta. Tällainen ajattelu tuo toimintaan mielekkyyttä, kun saa tarjota asiakkaalle aina parempaa tuotetta. Maailman jatkuvasti muuttuessa myös asiakkaiden odotukset muuttuvat.

Vapaalasku maailman upeimmilla vuorilla

Vuonna 2013 Beitostølenissa kohdalle sattui suomalainen ammattilumilautailija Niklas Hollsten vaimonsa Nivesin kanssa.

Niklasin ja Niklasn, joiden juuret itse asiassa löytyvät samoilta seuduilta Suomessa, jutut menivät hyvin yhteen heti alkuunsa. Hyvin pian he löysivät yhteisen sävelen rakkaudesta luontoon ja seikkailuun. Tovin kuluttua heille oli selvää, että olisi hieno mahdollisuus tehdä yhteistyötä ja yhdistää kaksi siisteintä asiaa maailmassa – vapaalasku ja koiravaljakkoajelut!

randonee_04

randonee_05

Koiravaljakot itsessään on elämys, jota ei ikinä unohda ja sen kokeminen Jotunheimenissa on ainutlaatuinen. Pääsy yhdelle maailman hienoimmista vapaalaskualueista tekee elämyksestä kaksin verroin jännittävämmän.

randonee_06

randonee_02

Jotunheimen kansallispuisto kattaa Norjan 20 korkeinta huippua tarjoten yhden parhaimpia vapaalaskupaikkoja maailmassa. Niille pääsy on hankalaa ja aikaa vievää. Moottorikelkat ja helikopterit ovat alueella ankarasti kiellettyjä. Ahkerien huskyen avustuksella, näille paikoille pääsee muutamissa tunneissa, kun normaalisti se veisi koko päivän. Koiravaljakoilla matkaaminen on erittäin hauskaa ja takuulla olet vaikuttunut näistä hellyyttävistä eläimistä. Säästät energiaasi, voimiasi ja aikaasi, mikä antaa mahdollisuuden ja aikaa kiivetä ja laskea vielä enemmän.

Testiretket tehtiin alueelle keväällä 2014. Nyt on mahdollisuus tehdä oma koiravaljakkoretki kyseiselle alueelle.

Lisätietoa www.beitohuskytours.com

UlkoilunMaailma.fi
Lähde: Niklas Ulfstedt
Kuvat: Niklas Hollsten

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika