Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 18.3.2018

Suomalainen siperianhuskyseura järjestää Rautavaaralla koiravaljakkoajojen sprinttimatkojen SM-kilpailut viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin 24.-25.3.2018. Vauhdikas tapahtumaviikonloppu on yleisölle ilmainen.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kaksipäiväisessä kisassa ratkaistaan SHS-mestaruus 2018. Koeajot käydään luokissa SP4, SP5 ja SP8. Kaikki luokat ajetaan kaksipäiväisinä eli lauantaina ja sununnuntaina ajetaan sama kierros ja kierrosten yhteisaika ratkaisee. Jokaisessa SM-luokassa on jaossa myös siperianhuskyjen RNB1 sekä malamuuttien, samojedejen ja grönskien RNB2 SM-arvot.

Lisäksi kisataan junioreiden (10-13 vuotiainen) ja lasten (alle 9 vuotiaiden) luokat. Junioreiden kisassa on maksimissaan 3 koiraa reellä tai yksi koira suksilla ja radan pituus on 2 kertaa 4 kilometriä. Lasten luokassa on yksi koira ja pituus on 100 metriä. Koirahiihdon harrastusluokassa kisataan 2 kertaa 5 kilometrin matkalla.

Kisapaikkana Rautavaaran Metsäkartano eli Metsis on erinomainen. Se sijaitsee luonnon keskellä Ylä-Keyrityn erämääjärven niemenkärjessä ja ympärillä on laajat puitteet luontoaktiviteetteihin sekä itse keskuksessa kattavat palvelut.

Kisan järjestäjä Suomalainen Siperianhusky seura – Finska Siberian Husky -sällskapet ry eli SHS on vuonna 1967 perustettu siperianhusky-rodun virallinen rotujärjestö Suomessa. SHS:n toiminta kattaa koko maan ja siinä on reilut 700 jäsentä. Se on pohjoismaiden vanhin siperianhuskyrotujärjestö. Yksi olennainen osa seuran tavoitteita on jakaa rotuun ja rekikoiraharrastukseen liittyvää tietoutta, jota se toteuttaa muun muassa järjestämällä rekikoirakokeita- ja kilpailuja sekä muita tapahtumia.

Kilpailuluokat ja kilpailumatkat
SM-SPU 2 x 24 km
SM-SP8 2 x 16 km SM-REK
SM-SP6 2 x 12 km SM-REK
SM-SP4 2 x 8 km SM-REK
SM-SP4J 2 x 8 km
SP2 2 x 5 km, ajetaan reellä
Juniorit 10-13 v max 3 koiraa reellä tai 1 koira suksilla 2 x 4 km
Lapset alle 9 v. 1 koira 100 m
Harrastusluokka koirahiihto M / N 2 x 5 km
SP2 ja koirahiihdon harrastusluokka kertalisenssi ok

 Metsäkartano


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika