Ulkoilma 25.5.2015

Tankavaaran luontokeskus tarjoaa luonto- ja retkeilytietoa kaikille kiinnostuneille. Se opastaa kulkijoita maamme toiseksi suosituimpaan ja suurimpaan kansallispuistoon ja antaa ohikulkevalle matkailijalle mahdollisuuden päästä näkemään aavistus puiston upeasta luonnosta.

Tankavaaran luontokeskus palvelee retkelle lähtijää: talosta löytyvät kalastusluvat, kartat, myös puuttuvat tupavarauksen voi tehdä vielä paikan päälläkin, jos tilaa löytyy.
30-vuotisen taipaleen hengessä Tankavaaran luontokeskus järjestää useita tapahtumia vuoden aikana. Luontokeskuksen lähimaaston polkuja kehitetään sisällöltään. Myös opastusta täydennetään mobiiliopastuksella.

Jo 30 vuotta opastusta Urho Kekkosen kansallispuistoon

Urho Kekkosen kansallispuisto on perustettu vuonna 1983. Perustamisen yhteydessä päätettiin rakentaa jokaisen puistokunnan alueelle opastuskeskus. Ensimmäisenä Sodankylän kunnan puolelle, Tankavaaran kynttiläkuusten kupeeseen valmistui opastuskeskus vuonna 1985. Se sijaitsee UK-kansallispuiston sisällä ja tarjoaa erinomaiset puitteet luonto-opastukselle ja pienille päiväretkille luontopolkuineen. 30 vuoden aikana luontokeskuksella on ollut monta nimeä.”Luontokeskus” sana on tullut nimen yhteyteen jo 1990-luvulla ja se vastaa paremmin talon toimintaa.

Tapahtumista saat tietoa nettisivuilta www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto/ajankohtaista

Kesäaikaan Tankavaaran luontokeskus on avoinna ma-pe klo 9-16. Muina aikoina Tankavaaran luontokeskus on avoinna tilauksesta.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika