Ulkoilma 6.6.2014

Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama ”Viiden tähden vaellus” on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle.

Kauniit maisemat, hyvä sää, kunnon varusteet, mukava maasto, paras seura – mikä tekee vaellusretkestä onnistuneen? Vastauksia on yhtä monta kuin vaeltajiakin, mutta yksi asia nousee kaikilla tärkeäksi: hyvä ruoka.

Viiden tähden vaellus antaa eväitä sekä vaellusretkien että retkiruokien suunnitteluun. Se auttaa retkikohteiden ja varusteiden valinnassa, reitin suunnittelussa ja rinkan pakkaamisessa. Kirjan runsailla ohjeilla kuivaat ja valmistat oikeat, maistuvat ja ravitsevat ruoat. Kuljitpa jalan, meloen, lumikengillä tai hiihtäen, hyvin syöneenä jaksaa paremmin.

Kirja rakentuu kuuden erilaisen retken ympärille. Vaellustilanteet etenevät lyhyestä pidempään ja merkityiltä poluilta tiettömiin erämaihin. Kirjan ohjeilla kokemattomankin on helppoja ja turvallista lähteä nauttimaan luonnosta.

Makuelämysten lisäksi retkiaterioissa on otettu huomioon ravintoarvot. Näillä resepteillä jaksaa urheilla koko päivän – edes erityisruokavaliot eivät hidasta menoa!

Kirjan kirjoittaja Piritta Kantojärvi on Lappiin hurahtanut, itseoppinut eräkokki, joka on kirjoittanut Tunturikeittiö-blogia vuodesta 2010. Piritta ei halunnut tyytyä eineksiin vaan kokkasi itse ravitsevammat ja maukkaammat eväät – tee sinä samoin!

Illan hämy, nuotion loimu, kilometrit takana – päivän vaelluksen kruunaa maistuva ruoka.

Tiedot

ISBN: 978-951-31-7683-9
EAN: 9789513176839
Kirjastoluokka: 79.4
Sivumäärä: 208
Koko: 210 x 210 mm
Ilmestynyt: 9.5.2014

Kirjasta tulossa arvio UlkoilunMaailma.fi sivuilla pian.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Tammi / Kuva: Tammi ja Mika Mannonen

Nämä saattavat kiinnostaa sinua

Blå Bandilta tuli uudistuneet retkiruuat Ruotsalaiselta Blå Bandilta on tullut markkinoille täysin uudistunut retkiruokavalikoima. Valikoimaan kuuluu 12 uutuutta skandinaaviseen makuun, joista löytyvät vaihtoehdot lihasta, kanasta kuin kasviksista. Valikoimasta löytyvät vaihtoehdot myös kel...
Pelastaako retkeilijän soppahetken kasaan menevä kattila? Australialainen Sea To Summit on tuomassa markkinoille uuden palkitun X-Pot -kattilasarjan, jonka pakkaaminen reppuun sujuu helposti. Kasaan menevät silikonikattilat ovat kevyitä ja pakkautuvat todella pieneen tilaan. Kattiloiden pohja on kevyttä kov...
Uutuus: BaroCook – savua ilman tulta BaroCook on uusi ja ekologinen tapa valmistaa ruokaa matkalla. Et tarvitse tulta, sähköä tai kaasua. Tarvitset vain luontaisia mineraaleja sisältävän BaroCook-lämpöpakkauksen ja vettä. Se vie vähän tilaa repustasi ja on todella kevyt. Lämpöpakkaukse...
Ruokaretki.fi tavoittaa lähiruoasta kiinnostuneet herkkusuut Suomen suosituin luontomatkailumedia Retkipaikka.fi on saanut rinnalleen lähiruokaan ja ruokamatkailuun keskittyvän valtakunnallisen Ruokaretki.fi -palvelun. Ruokaretki.fi kertoo ruoantuottajista, tapahtumista, ravintoloista ja kahviloista, jo...
Arvio: Uusi Summit to Eat -retkiruoka yllättää positiivisesti Biwak Outdoor on tuonut markkinoille uuden englantilaisen retkiruokamerkin Summit to Eatin. Summit to Eat -retkiruoat on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista pakastekuivaamalla. Tuoteperheeseen kuuluvat aamupalat, päivälliset sekä jälkiruoat....
Metsähallituksen väki paljastaa reseptinsä uudessa kirjassa Metsän ja luonnon ammattilaiset keräsivät luonnosta ainekset, tekivät niistä ruokaa ja kokosivat reseptinsä kirjaksi. Uusi ruokakirja Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin julkaistiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Kirjamessuilla. Metsä...
Vinkki: Pieni retkikeitin on käytännöllinen mukana Retkelle lähtiessä tulee mietittyä kuinka hoitaisi ruoan laittamisen sekä lämpimien juomien valmistamisen. Tulien tekemisen vaihtoehdoksi sopii kevyt ja kompakti retkikeitin. Aina ei välttämättä ole mahdollisuutta tai järkevää, saatika laillis...
Kesäpiknikin suosikkieväät kalasta Pilvetön taivas, auringon paiste ja lämpö, tuulen suhina ja vihreä nurmikko, ehkä vielä laineiden liplatusta ja lokkien vaimeaa kirkunaa. Täydellistäkö? Ei aivan. Tarvitaan vielä hyvää ruokaa! Suomen kesä pitkine päivineen ja valoisine öineen on vert...
Arvio: Viiden Tähden Vaellus tarjoilee erägurmeeta Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama Viiden tähden vaellus on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle. Kirjan sivuilta löytyy reseptejä tikkupullasta alkaen aina eräsushiin, jonka...
Grillipannu tekee retkeilijän evästauosta grillauksen juhlaa Peltisistä lettupannuista tuttu Heikki Kyyrö saa sukulaistytöltään erityisen toiveen, on aika kehitellä jotain uutta. Tytön toive käristää makkaraa takassa muotoutuu lopulta grillipannuksi, joka heti kätellyssä saa mainion vastaanoton mallikappaleen ...

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika