Ulkoilma 6.6.2014

Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama ”Viiden tähden vaellus” on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle.

Kauniit maisemat, hyvä sää, kunnon varusteet, mukava maasto, paras seura – mikä tekee vaellusretkestä onnistuneen? Vastauksia on yhtä monta kuin vaeltajiakin, mutta yksi asia nousee kaikilla tärkeäksi: hyvä ruoka.

Viiden tähden vaellus antaa eväitä sekä vaellusretkien että retkiruokien suunnitteluun. Se auttaa retkikohteiden ja varusteiden valinnassa, reitin suunnittelussa ja rinkan pakkaamisessa. Kirjan runsailla ohjeilla kuivaat ja valmistat oikeat, maistuvat ja ravitsevat ruoat. Kuljitpa jalan, meloen, lumikengillä tai hiihtäen, hyvin syöneenä jaksaa paremmin.

Kirja rakentuu kuuden erilaisen retken ympärille. Vaellustilanteet etenevät lyhyestä pidempään ja merkityiltä poluilta tiettömiin erämaihin. Kirjan ohjeilla kokemattomankin on helppoja ja turvallista lähteä nauttimaan luonnosta.

Makuelämysten lisäksi retkiaterioissa on otettu huomioon ravintoarvot. Näillä resepteillä jaksaa urheilla koko päivän – edes erityisruokavaliot eivät hidasta menoa!

Kirjan kirjoittaja Piritta Kantojärvi on Lappiin hurahtanut, itseoppinut eräkokki, joka on kirjoittanut Tunturikeittiö-blogia vuodesta 2010. Piritta ei halunnut tyytyä eineksiin vaan kokkasi itse ravitsevammat ja maukkaammat eväät – tee sinä samoin!

Illan hämy, nuotion loimu, kilometrit takana – päivän vaelluksen kruunaa maistuva ruoka.

Tiedot

ISBN: 978-951-31-7683-9
EAN: 9789513176839
Kirjastoluokka: 79.4
Sivumäärä: 208
Koko: 210 x 210 mm
Ilmestynyt: 9.5.2014

Kirjasta tulossa arvio UlkoilunMaailma.fi sivuilla pian.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Tammi / Kuva: Tammi ja Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika