Ulkoilma 5.12.2011

Lars Monsen on norjalainen toimittaja ja seikkailija, joka on tehnyt monia eräretkiä muun muassa Kanadassa ja Pohjoiskalotissa. Tällä seikkailulla Larsin mukana ovat Marit Holm sekä Toini-koira.

Tämä kirja on jännittävä matkakertomus noin kymmenen kuukauden patikkamatkasta halki Alaskan. Matkaa taittuu noin 3 000 kilometriä. Mukaan on pakattu teltta, kivääri ja vapa. Matkan aikana luonto näyttää niin kauneutensa kuin ankaruutensa. Pakkasta jopa 46 astetta. Runsas kuvitus ja värikäs kerronta tempaavat lukijan mukaan unohtumattomaan seikkailuun.

Sormet kohmettuvat ja käyvät valkoisiksi hetkessä, mutta jatkan puristamista. Kovempaa, aina vain kovempaa, kunnes spriipullonkorkki viimein läjähtää auki. Keittimeen tipahtaa jäätynyt spriimöykky, jota tuskin erotan, koska ilma on täynnä hengityshuurua. Sormeni ovat nyt niin koppurat, että pystyn tuskin ottamaan tulitikun rasiasta. Ajattelen mitä seuraa, jollen saa tuohon helskutin rautatörppöön tulta, ja pelko vihlaisee mieltäni. Kovan ponnistelun jälkeen saa 10–12 amerikkalaisesta erikoistikusta muodostamani mininuotio spriin sulamaan ja viimein syttymään. Priimuskeittimen suhina ei ole kuulostanut koskaan yhtä kauniilta.

Kirjan tiedot
EAN 9789512084142
Lk. 79.4
368 sivua
Koko 205 x 270 mm
Alkuteos Til fots gjennom Alaska
Suomentanut Kaija Anttonen
Gummerus Kustannus, lokakuu 2011
ISBN 978-951-20-8414-2
Sidottu

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Gummerus Kustannus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika