Ulkoilma 8.9.2011

Miehemme maalla, merellä ja avaruudessa – mikä yhdistää näitä poikkeuksellisia seikkailijoita?”, näillä sanoilla alkaa Docendon kustantama ja Olli Pirhosen toimittama uutuuskirja. Kirja sisältää paljon valokuvia mahtipontisin kuvatekstein mukana olevien henkilöiden saavutuksista. Kirja julkaistaan keskiviikkona 15.9.

Henkilöt kansien välissä

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson valloitti ensimmäisenä suomalaisena Mount Everestin vuonna 1993. Suhde luontoon loi valmiudet selviytymistarinoille taivasalla. Tavoitteellinen ja periksiantamaton elämänasenne siivittivät Veikan omiin korkeuksiin. Lajinsa ehdoton pioneeri saavutti huikean päämääränsä kesällä 2009. Hänestä tuli vasta yhdeksäs ihminen, joka on onnistunut kiipeämään kaikille neljälletoista yli 8000 metriä korkealle vuorenhuipulle ilman lisähappea.

Olympiavoittaja Thomas Johanson on kaikkien aikojen menestyneimpiä suomalaispurjehtijoita. Meri kiehtoi ja vei mennessään, ja kilpailuvietti antoi elämänsisällön. EM- ja MM-mestari on sijoittunut maailman huipulle jokaisessa veneluokassa, jolla hän on kilpaillut. Volvo Ocean Race 2008-2009 -purjehduskilpailu maailman ympäri osoittautui kuitenkin selviytymistaisteluksi. Miehistöstä ja kalustosta otettiin kaikki irti täysin epäinhimillisissä olosuhteissa.

Astronautti Timothy Kopralla on suomalaiset sukujuuret. Tim vietti lapsuutensa Apollo-lentojen huumassa – mikään ei ollut ihmeellisempää kuin avaruuskävely. Hän motivoitui pitkäjänteiseen opiskeluun teknisten ja matemaattisten aineiden parissa. Utopistinen unelma toteutui kesällä 2009; avaruussukkula Endeavourin miehistön jäsenenä kansainväliselle avaruusasemalle matkannut ”sisunautti” herätti myös suomalaisten huomion.

Kolmikko tapasi toisensa ensimmäistä kertaa kesällä 2010 Bågaskärissä. Tapaamisen yhteydessä kuvattiin DVD, joka täydentää lukunautintoa aikakautemme suomalaisista maailmanvalloittajista.

Katso traileri Ulkoilun Maailma.fi/TV

Kirjan tiedot

Tekijät: Olli Pirhonen (toim.)
ISBN: 978-951-0-37663-8 
Julkaistu: 09/2011
Sidosasu: Sidottu 
Sivuja: 264
Kieli: Suomi

Ulkoilun Maailma.fi ei ole lukenut tätä kirjaa.

Ulkoilun Maailma.fi / Lähteet: Ulkoilun Maailma.fi ja Docendo {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika