Ulkoilma 14.11.2016

WWF ja toimittaja, luontokuvaaja Kimmo Ohtonen järjestävät yhteistyössä ulkoilmanäyttelyn Kampin Narinkkatorilla 14.–21.11. Kaikille avoimia avajaisia juhlitaan tänään maanantaina klo 16–19. Tilaisuudessa voi tavata Ohtosta ja WWF:n edustajia ja keskustella arktisesta luonnosta, sen uhkista ja niistä teoista, joilla se voidaan vielä pelastaa. Avajaisissa on glögitarjoilu.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Maapallon pohjoisnapaa ympäröi valtava alue, jossa ihmisen kädenjälki ei näy vielä selvästi. Arktinen luonto ja alueella elävät lajit ovat upeita ja ainutlaatuisia – esimerkiksi majesteettisia jääkarhuja ei tavata missään muualla. Ilmasto lämpenee arktisella alueella kuitenkin kaksi kertaa nopeammin kuin maapallolla keskimäärin. Lumesta ja jäästä riippuvaisten eläinten tulevaisuus on vakavasti uhattuna.

Näyttelyn kuvissa ja kuvateksteissä heijastuukin sekä Kimmo Ohtosen suuri rakkaus arktista luontoa kohtaan että huoli sen tulevaisuuden puolesta.

Olen lukuisilla pohjoiseen suuntautuneilla kuvausmatkoillani päässyt todistamaan omin silmin, ettei arktinen luonto tule selviytymään ilman lunta ja jäätä”, Ohtonen sanoo.

Olen nähnyt nälkiintyneitä jääkarhuja, jotka kärsivät jo nyt merijään – niiden pääasiallisen metsästysmaan – häviämisestä. Jääkarhu ja arktinen luonto tarvitsevat apuamme”, hän jatkaa.

Näyttelyssä on kuvia muun muassa Norjan Huippuvuorilta, Grönlannista ja Pohjois-Suomesta.

Jotta arktisten lajien tulevaisuus olisi turvattu, tulee ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä arktisen luonnon seurantaan ja tutkimukseen panostaa entistä voimakkaammin. Aikaa ei ole hukattavaksi”, WWF:n ohjelmapäällikkö Sampsa Vilhunen sanoo.

Lähde: WWF Suomi / Kuva: Kimmo Ohtonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika