Ulkoilma 21.2.2017

Kilpisjärvellä kevättalven sesonki on aluillaan, ja keväthangille tulijoihin on valmistauduttu. Metsähallitus on merkinnyt risu-uran Kilpisjärven kylältä Haltin tuvalle. Myös Enontekiön alueen moottorikelkkaurat ovat auki ja vesistöt on merkitty. Kilpisjärven luontokeskus avaa ovensa maaliskuun alussa.


Mainos


Etelän hiihtolomaviikolla aloitellaan Kilpisjärvelläkin kevätsesonkia – aurinkoiset hanget houkuttelevat niin paikallisia kuin kauempaan tuleviakin. Kilpisjärven talvimatkailu onkin kansainvälistymään päin. Liikkeellä näkyy kotimaisten lisäksi aasialaisia ja keskieurooppalaisia matkailijoita, joko opastettuna tai omatoimisesti.

Hiihtelijöihin ja muihin luonnossa liikkujiin on varauduttu, ja Metsähallitus on nyt merkinnyt Kilpisjärven kylän ja Haltin tuvan välisen risu-uran. Ura on tehty huoltoa, retkeilyä, luontomatkailun yritystoimintaa ja alueella liikkujien turvallisuutta ajatellen. Saarijärven ja Lossujärven sekä Pihtsusjärven ja Kopmajoen välisiä reittejä ei kuitenkaan enää resurssisyistä merkitä. Kilpisjärven Ladut ry on myös vetänyt ensimmäiset ladut Kilpisjärven alueelle.

Myös Metsähallituksen moottorikelkkaurat Enontekiöllä Palojärveltä Kilpisjärvelle sekä uraan liittyvät pistot Saarikoski–Raittijärvi ja Karesuvanto–Syväjärvi ovat auki ja vesistöt on merkitty.

Kilpisjärven luontokeskus avaa ovensa taas kevätkaudelle maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja palvelee päivittäin aamuyhdeksästä iltapäivään neljään saakka.

Kilpisjärvellä onkin lunta, jonka päällä hiihdellä. Lumensyvyys on Ilmatieteenlaitoksen mukaan tällä hetkellä peräti 106 senttimetriä.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Antti Ohenoja


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika