Eerikki Rundgren 4.2.2016

Kiilopään tunturikeskuksen luontolomaviikoilla retkeillään Tunturi-Lapin elinympäristöissä syventyen näiden upeaan lintu- ja kasvimaailmaan.

Kiilopään Keräkurmitsat -lintuviikolla 5. – 11.6. retkeillään Kiilopään lisäksi Sodankylän, Inarin ja Utsjoen parhailla lintupaikoilla. Retkillä Sompioon ja Karigasniemelle mutta myös aivan Kiilopään välittömässä läheisyydessä päästään kiikaroimaan ja kuvaamaan monia pohjoisen lintumaailman harvinaisuuksia.

Luontoviikot_2
Yläkuva; Keräkurmitsa pesii ainoastaan vähintään 400 metriä tai tätä korkeimmilla avotuntureilla. Tässä kuvassa; Kurppien heimoon kuuluva siro vesipääsky on peloton lintu.

Mainos


Kesän kasvit tunturissa -viikolla 3. – 8.7. retkeillään Kiilopään ympäristössä ja perehdytään Pohjois-Lapin tuntureiden, metsien ja soiden elinympäristöihin sekä näiden kasveihin. Viikolla tehdään myös retki Inariin Pielpajärven erämaakirkolle, jossa ihaillaan Lapin perinneympäristöjen kukkaloistoa.

Luontoviikot_3
Kaunis lapinkuusio on yleinen tunturikankaiden kasvi.
Luontoviikot_4
Eerikki toivottaa kaikki tervetulleeksi!

Kiilopään luontolomaviikkojen osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa sekä mielenkiintoa Pohjois-Lapin elinympäristöjä ja näiden lintu- ja kasvimaailmaa kohtaan. Päivittäiset kävelymatkat voivat olla viidestä kymmeneen kilometriin ja retkipäivät pitkiä varsinkin lintuviikolla.

Luontolomaviikkojen oppaana toimii luontokartoittaja, erä- ja luonto-opas sekä retkeilytoimittaja Eerikki Rundgren Inarin Saariselältä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset www.kiilopaa.fi

Teksti ja kuvat: Eerikki Rundgren

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika