Ulkoilma 18.3.2013

Lasse J. Laineen Suomen luonto on monipuolinen luonto-opas. Näyttävästi kuvitettu teos esittelee valokuvin yli 800 maamme keskeistä eläin- ja kasvilajia nisäkkäistä selkärangattomiin ja siemenkasveista sieniin. Teoksessa kerrotaan elinympäristöjen mukaisessa järjestyksessä taajamien, niittyjen ja ketojen, soiden, metsien ja erilaisten vesistöjen sekä Lapin kasveista, linnuista, nisäkkäistä, matelijoista, ötököistä, perhosista ja kaloista. Biologi Lasse J. Laine on kirjoittanut, toimittanut ja suomentanut lukuisia luontokirjoja. Laine on ottanut Suomen Luonto -kirjan kuvista pääosan itse.

Jouni Laaksosen Retkeilijän opas esittelee tiedot ja taidot, joita retkeilijä harrastuksessaan tarvitsee. Mitä pitää ottaa huomioon reitin suunnittelussa? Millaisia varusteita tarvitaan? Mitä valita retkimuonaksi? Kuinka varautua mahdollisiin tapaturmiin? Miten retki onnistuu lasten kanssa? Sekä vasta-alkajille että kokeneille vaeltajille tarkoitettu retkeilyopas antaa ohjeet niin päiväretkiin, perheretkiin, sulan maan vaelluksiin kuin pitkiin talvivaelluksiin. Jouni Laaksonen on monipuolinen luontotoimittaja ja retkeilyoppaiden tekijä.

Jorma Luhdan Taivas tulessa -teoksen kuvissa ja tekstissä lukijalle avautuu revontulten koko kirjo. Revontulten väriloisto ja levoton tanssi taivaanrannassa ovat luonnon hienoimpia tapahtumia. Niihin liittyy erilaisia uskomuksia, ja nuo taianomaiset tulet houkuttelevat Suomen Lappiin matkailijoita eri puolita maailmaa. Valokuvaaja ja kirjailija Jorma Luhta tunnetaan erityisesti suomalaisen luonnon herkkänä tulkitsijana. Ilmestyy viikolla 11.

Päiviö Kankaan Kalavetten vietävänä -kirjan mukaansatempaavissa tarinoissa kuljetaan Lapin vesiltä Tyynenmeren onkipaikoille ja opetellaan rantakalan keittoa kotipuolessa. Saadaan mahtavia kalansaaliita, ja ollaan saamatta. Päiviö Kangas on kirjoittanut lukuisia eräaiheisia kirjoja.

Steven Goldfinen Parhaat perhoni -kirja on hivelevän kaunis fiilistelyteos, joka inspiroi sitomaan omia perhoja. Norjanamerikkalainen Goldfine on innokas perhokalastaja perhonsitoja. Suomentanut Elina Lustig. Ilmestyy viikolla 13.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Otava

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika