Ulkoilma 28.5.2019

Metsähallitus jatkaa Napapiiriin retkeilyalueen palvelujen kohentamista tänäkin kesänä. Nyt kunnostetaan muun muassa siltoja sekä Könkäänsaaresta loputkin esteettömästä reitistä. Retkeilijöille tiedotetaan kunnostamisen etenemisestä ja kulkuväylistä paikan päällä ja alueen verkkosivuilla.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Yli 90 000 vuosittaista käyntiä sekä Raudanjoen lähialueen kosteat metsät ja suot laittavat Napapiirin retkeilyalueen rakenteet lujille, eivätkä lähes jokakeväiset tulvatkaan kohtele niitä hellästi. Rakenteita on kunnostettu jo parin kesän ajan, ja tänä kesänä työ jatkuu. Könkäänsaaressa valmistellaan loput esteettömästä reitistä. Könkäänsaaren ja Karhukummun väliltä uusitaan muun muassa kolme siltaa ja reitti Karhukummun laavulle saakka. Lisäksi Vaattunkivaaran luontopolun opastetaulut uusitaan syksyllä.

Alueella on rakennustöiden aikaan opastus, ja tietoa päivitetään myös retkeilyalueen verkkosivuille
 www.luontoon.fi/napapiiri/ajankohtaista

Kymmeniä tuhansia kiloja rakennustarvikkeita

Tarvittavat rakennustarvikkeet on viety moottorikelkoilla retkeilyalueelle jo hankikeleillä. Sulan maan aikana kuljetus pienipiirteiseen maastoon olisi vaikeaa, ellei mahdotontakin. Esteetön Könkäänsaaren reitti tehdään jämeristä kierrätyspylväistä ja päällyste kestopuisista lankuista. Nyt reitti kestää entistä paremmin alueen olosuhteita. Sahatavaraa on viety alueelle 6000 juoksumetriä ja kahdeksanmetrisiä pylväitä 300 kappaletta. Yksi pylväs painaa muuten parisataa kiloa, joten pelkästään niitä on kuljetettu 60 000 kiloa.

Jokainen voi olla hyvä retkeilijä

Napapiirin retkeilyalue on erittäin suosittu lähivirkistäytymiskohde, eikä ihme. Vaihtelevat maastot, esteetön reitti, mukavat taukopaikat houkuttavat alueelle. Viime vuonna sinne tehtiin 92 600 käyntiä, mikä näkyi myös muun muassa polttopuun kulutuksessa ja kuivakäymälöiden täyttymisessä. Jokainen voi omalta osaltaan huolehtia alueen luonnosta ja toisten retkeilijöiden viihtyvyydestä tuomalla roskansa pois alueelta, käyttämällä polttopuita taloudellisesti ja jättämällä kuivakäymälään vain sitä tavaraa mitä kuivakäymälään saa jättää. Näin meidän alueen huoltajien resurssit riittävät retkeilijöiden parempaan palvelemiseen ja luonnosta huolehtimiseen.

Metsähallitus
Olli Vainio


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika