Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 6.9.2011

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan nettisivujen mukaan matkailun kasvu avaa uusia mahdollisuuksia naisyrittäjille Nepalissa. Suomi on mukana tukemassa ympäristöystävällistä kehitystä.

Dawa Gyalmo Sherpan kolme poikaa lähti takavuosina työn perässä Malesiaan, Jordaniaan ja Saudi-Arabiaan, koska pieni Mulkharkan kylä Katmandun laaksossa ei tarjonnut elantoa. Pojat palasivat tyhjin käsin ja valittivat, ettei ulkomailla tienaa tarpeeksi. Pientä teehuonetta pitävästä lukutaidottomasta äidistä tuli taas perheen pääelättäjä. Sherpan iloksi teehuoneen kävijämäärät ovat kasvaneet sen jälkeen, kun paikallinen järjestö auttoi kunnostamaan kylän läpi kulkevan vanhan vaellusreitin.

Vanhat polut kuntoon

Nepalin hallitus ryhtyi 2000-luvulla edistämään kestävää matkailua maaseudun köyhyyden helpottamiseksi. Kuudella alueella eri puolilla maata on parannettu infrastruktuuria ja koulutettua mikroyrittäjiä YK:n, Britannian ja Hollannin tuella.

Netif-järjestö on aloittanut vastaavan työn Katmandun laaksossa Suomen valtion ja Suomen Ladun tuella. Kohteena on 72 kilometriä pitkä Katmandun laakson kulttuurireitti.

Vanha polku oli jäänyt pois käytöstä kunnossapidon puutteen vuoksi. Autamme yhteisöä kunnostamaan ja kaunistamaan sitä istuttamalla puita ja kasveja. Pelkästään Chisapanissa istutettiin viime kuussa 3 200 alppiruusua“, hanketta valvova Prabin Paudel kertoo.

Lue koko uutinen  Kepan nettisivuilta.

Ulkoilun Maailma.fi / Lähteet: Kepa ry {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika