Ulkoilma 19.1.2017

Kemijärvi tekee Matka 2017 -messuilla avauksen pohjoiselle kesämatkailulle ja profiloituu jatkossa entistä voimakkaammin Lapin uudeksi tervehdyttäväksi ympärivuotiseksi järvilomakohteeksi.


Mainos


Kemijärven erikoistumista tukevat alueen kattavat vesistöt ja rannat, lisääntyneet hyvinvointipalvelut sekä Lapin tunturikeskusten läheisyys. Uusien markkinoiden valloittamiseksi Kemijärvi vahvistaa erikoistumistaan kotimaisten sekä ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa uudella Lapin järvimailla -aluekäsitteellä (eng. Lapland Lake District). Kemijärvi on päättänytkin ”omia” Lapin kesän ja sen valkeat kesäyöt nostalgisessa hengessä.

Tuleva hyvinvointiin ja kesämatkailuun painottuva aluetarjonta on osa Kemijärven uudistunutta brändistrategiaa, joka lanseerattiin lokakuussa 2016 kaupungin omassa Onnen Päivä -kaupunkijuhlassa. Kemijärven uuden brändin keskiössä ovatkin tervehdyttävät järvi- ja luontomatkailupalvelut, nostalginen kaupunkitunnelma, luonnonmukaiset paikallistuotteet sekä tervehenkinen arki ja yrittäminen. Brändi kiteytettiin myös kaupungin omaan mielentilaan ja pelkistettyyn sloganiin ”Onnentunne”.

Erikoistumisen myötä Kemijärvi satsaa merkittävästi alueen kattaviin rantareitistöihin, hyvinvointipalveluihin ja rantamajoituksiin. Uusi brändi jalkautuu matkailijoiden pariin kärkenä Lapin kesä, mutta alueen on tarkoitus palvella matkailijoita samoilla teemoilla ympärivuotisesti. Tavoitteena on kaksinkertaistaa järviseudun matkailijamäärät vuoteen 2020 mennessä.

Faktaa Kemijärvestä

  • Kemijärvi sijaitsee Itä-Lapissa Napapiirillä
  • Rautateiden pääteasema sijaitsee Kemijärvellä
  • Alueella sijaitsevat Suomun ja Pyhän tunturikeskukset sekä Pyhä-Luosto kansallispuisto
  • Kaupungin asukasluku 2015 oli 7 861
  • Vuotuiset matkailijamäärät noin 30 000
  • Vuosittaiset tapahtumat: Kansainvälinen Yukigassen-lumisotakilpailu, Kansainväliset kuvanveistoviikot, Yöttömät Yöt musiikkifestivaali sekä Luonnosta Hyvinvointia -tapahtuma

Lue lisää Kemijärvestä www.visitkemijarvi.fi

Lähde ja kuva: Kemijärvi


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika