Ulkoilma 10.2.2015

Karttakeskuksen navigointi- ja karttaohjelmaperhe uudistuu. Loisto Mobiili tuo kattavat kotimaan veneily- ja maastokartat Androidin lisäksi myös iOS-laitteille. Loisto Mobiili korvaa jatkossa Android-laitteille saatavana olleen Tasku Loiston. Loisto Mobiili on hintaluokassaan ainoa ohjelmisto, joka sisältää automaattireitityksen veneilyväyliä ja teitä pitkin.

Loisto Mobiili on monipuolisesti liikkuvan avuksi sekä merellä, sisävesillä että maastossa. Ohjelma sisältää ajankohtaiset veneilykartat ja koko Suomen kattavat maastokartat. Loisto Mobiilin käytettävyyttä helpottaa se, että kartat tallentuvat laitteen muistiin ja ovat käytettävissä, vaikka verkkoyhteyttä ei olisi saatavilla.

Loisto Mobiilin Android-versio on ladattavissa 6.2.2015 lähtien Play-kaupasta. iOS-versio saapuu App Storeen helmikuun aikana. Ohjelmaa pääsee testaamaan Karttakeskuksen Vene 15 Båt -messuosastolla 6.–15.2.2015.

Omat reitit ja retkipaikat hetkessä muistiin

Loisto Mobiilin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa automaattinen reitintekomahdollisuus. Tällöin ohjelma muodostaa valikoidulle veneväylälle parhaimman reitin. Reitin voi luoda myös manuaalisesti.

Loisto Mobiili tarjoaa veneilijälle myös mielenkiintoista matkailutietoa, sillä applikaatio sisältää yli 1 000 Suomenlahden ja Saaristomeren nähtävyyskohteen paikkamerkkiä tekstiesittelyineen. Lisäksi Loisto Mobiilin käyttäjä voi tallentaa omia reittejä ja paikkamerkkejä, ja jakaa nämä helposti toisien käyttäjien kanssa. Oman sijainnin tallennus käy niin ikään kätevästi.

Yhdistelmäkartta-ominaisuus näyttää veneilykartat ja maastokartat samassa näkymässä. Ominaisuuden ansiosta esimerkiksi pienveneilijän on helppoa löytää sopiva rantautumispaikka. Loisto Mobiili tarjoaa myös ruudun jako -ominaisuuden, jonka avulla karttoja voi tarkastella samanaikaisesti eri mittakaavoissa. Vaikka ohjelma on luotu mobiiliin ympäristöön, sen kartat muistuttavat visuaaliselta ilmeeltään perinteisiä painettuja karttoja.

loistoLoisto Mobiilin ominaisuuksia

– Korkealaatuiset veneilykartat Suomen järvi- ja merialueilta vektorimuodossa
– Veneily- ja maastokarttojen yhdistelmäkartta
– Ruudun jako eli karttaa voi tarkastella samanaikaisesti eri mittakaavoissa
– Automaattireititys veneväyliä ja teitä pitkin
– Omien reittien tekomahdollisuus sekä reitin legi- ja reittipistetietojen helppo tarkastelu
– Omien paikkamerkkien teko ja oman sijainnin nopea tallennus paikkamerkiksi
– Suuntima omasta sijainnista tai simulointipaikasta
– Omien reittien ja paikkamerkkien vienti toiseen Loisto Mobiiliin
– Yli tuhat Suomenlahden ja Saaristomeren nähtävyystietoa kohdekuvauksineen
– Mahdollisuus lisäaineiston hankintaan suoraan sovelluksesta in-app-ostoina ja -latauksina

Loisto Mobiili Android- ja iOS-laitteille hinta 39,90 €. Uudistuneeseen Loisto-navigointi- ja karttaohjelmavalikoimaan kuuluu Loisto Mobiilin ohella Loisto Windows PC -ohjelma sekä Iso Loisto.

Lisätietoa www.loistonavigointi.fi

Lähde: Karttakeskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika