Ulkoilma 8.2.2017

Karttakeskuksen Venemessuilla lanseeraama repeämätön ja vedenkestävä Veneilykartat-karttasarja on ensimmäinen suomalainen veneilyä kunnolla kestävä veneilykarttasarja. Taitettuna pienikokoista karttaa on myös helppo käsitellä ja säilyttää veneessä kuin veneessä.


Mainos


Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenneviraston eri karttatyyppejä, joita on maa-alueilla osin täydennetty Maanmittauslaitoksen maastokartoilla. Virallisista merikartoista poiketen kartoilla esitetään myös kohdetietoa, kuten veneiden vesillelaskupaikkoja ja rantautumispaikkoja.

Veneilykarttojen suunnittelussa on huomioitu veneilijöiden toiveita ja tarpeita”, kertoo Karttakeskuksen kartta- ja aineistoliiketoiminnan johtaja Janne Kostamo.

Veneilijät liikkuvat tänä päivänä entistä enemmän erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Veneilijät ovat myös toivoneet kartoilta vedenkestävyyttä ja mahdollisuutta taittaa kartta pieneen kokoon. Uudet veneilykartat on suunniteltu vastaamaan näihin toiveisiin”.

Helsingin venemessuilla helmikuussa julkaistaan karttasarjan kuusi ensimmäistä osaa, joista viisi karttaa kattavat Suomenlahden rannikon Helsingistä Turkuun. Lisäksi julkaistaan yksi kartta Mikkelin seudulta. Karttasarja saa jatkoa kevään aikana julkaistavilla 14:llä kartalla Suomenlahden, Saaristomeren, Saimaan ja Päijänteen alueilta.

Veneilykartat ovat saatavilla Karttakaupasta.fi:sta myös taittamattomina seinäkarttoina ja karttatauluina. Veneilykartoista on mahdollista valmistaa myös räätälöityjä versioita, kuten veneilyseurojen omia karttoja.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Liikenneviraston merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole suunniteltu navigointikäyttöön.

Tuotetietoa

  • Taitettu karttasarja
  • Koko 70 × 100 cm, taitettuna 23,3 × 11,3 cm
  • Mittakaavat 1:60 000 (merialueet) ja 1:50 000 (järviseudut)
  • Yksipuoleinen painatus
  • Painettu vedenkestävälle materiaalille
  • Kartta on repeämätön

Lähde: Karttakeskus


Mainos
x



Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika