Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 1.6.2016

Metsähallitus on myynyt Karhunkierroksen luontokeskuksen Sallan Hautajärvellä. Luontokeskus on myyty Oulangan kansallispuistoa tukevaan luontomatkailukäyttöön Basecamp Oulangalle. Tämä tarkoittaa kansallispuiston asiakkaiden palvelemista, kansallispuisto-opastuksen tuottamista sekä kestävän kehityksen mukaisen matkailun periaatteiden noudattamista. Metsähallitus jatkaa retkeilyneuvontaa nykyiseen tapaansa luontokeskuksessa ja näyttely on edelleen matkailijoiden käytössä.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Luontokeskuksen ostajataho on Basecamp Oulanka, jonka kansallispuistomatkailutuote on osoittautunut menestyksekkääksi viimeisen 15 vuoden aikana. Pienellä Karhunkierroksella sijaitseva Basecamp on noussut tyhjyydestä maailman johtavien matkailukohteiden joukkoon. Kitkanniemelle on syntynyt ympärivuotisia luontomatkailutyöpaikkoja. Ulkomaisten matkailijoiden lumikenkäily on mahdollistanut talvikäynnit suomalaisille kävijöille Myllykoskelle ja Jyrävälle. Vuodesta 2005 toteutettu kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan mukainen matkailu on saavuttanut suosion matkailijoiden keskuudessa. Basecamp Oulanka on maailman suurimman yksityisen luonnonsuojeluorganisaation, The Long Run:n jäsen. Säätiön kohteet ovat suuresti arvostettuja oma-aloitteisesta suojelutyöstään. Korkea laatu ja elämyksellisyys ovat myös matkailukohteita yhdistäviä tekijöitä.

Helmikuusta 2016 lähtien Basecamp Oulanka on toiminut vuokralla Oulangan luontokeskuksessa. Yhdessä nämä kolme toimipistettä – Karhunkierros Hautajärvellä, Oulangan luontokeskus Kiutakönkäällä sekä Basecamp Pienellä Karhunkierroksella – kattavat koko Karhunkierros-reitin Oulangan kansallispuiston alueella. Palveluiden tuottaminen puiston kävijöille helpottuu huomattavasti, oli sitten kyse retkieväistä, majoituksesta tai vaikka patikkasaunasta. Aktiviteetit mahdollistuvat nyt kaikissa kohteissa. Koskenlasku, melonta ja lumikenkäily tulevat olemaan tärkeitä tuotteita ympärivuotisten työpaikkojen luomisessa.

Metsähallituksen ja Basecamp Oulangan yhteistyön tavoitteena on niin kansallispuiston toimintojen kehittäminen kuin paikallisten työpaikkojen luominen. Asiakaspalvelutason parantaminen on yhteinen tavoite.

Sallan kunnan ja Matkalla Sallaan ry:n selkeä tavoite ja tahtotila on tehdä Oulangan kansallispuistosta, Karhunkierroksesta ja luontokeskuksesta nykyistä elävämpi ja vahvempi osa Sallan kunnan matkailua. Kauppa ja sen mukanaan tuleva kehitys ja toiminta profiloivat Oulangan kansallispuiston ja Karhunkierroksen selvemmin osaksi Sallaa. Sallan kunta on erinomainen sijainti Basecamp Oulangan konseptille. Sallassa sijaitsevat palvelut sekä tuotteet ovat luontomatkailua parhaimmillaan. Niin Sallatunturi kuin Poropuisto täydentävät hyvin Karhunkierroksen tuotevalikoimaa. Karhunkierroksen reitti Sallan puolella on vielä hiomaton timantti.

Karhunkierroksen luontokeskus www.luontoon.fi/karhunkierroksenluontokeskus
Oulangan kansallispuisto www.luontoon.fi/oulanka

Lähde ja kuva: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika