Ulkoilma 5.12.2013

Suomen Ladun paikallisyhdistykset järjestivät vapaaehtoisvoimin yhteensä 75 retkeä kansallispuistoihin vuonna 2013. Retkillä juhlittiin 75-vuotiasta Suomen Latua sekä Suomen ensimmäisten kansallispuistojen perustamista vuonna 1938.

Vuonna 1938 perustettiin ulkoilun keskusjärjestö Suomen Latu. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestivät 75 ohjattua retkeä kansallispuistoihin. Retket suuntautuivat eri puolille Suomea ja matkaa taitettiin niin vaeltaen kuin lumikenkäillenkin. Viimeinen patikkaretki suunniteltiin itsenäisyyspäivän kunniaksi 6.12.2013 Repoveden kansallispuistoon.

Retkiä järjestettiin yhteensä 28 eri kansallispuistoon, eniten Nuuksion ja Repoveden kansallispuistoihin.

Kokonaisuudessaan kansallispuistoretket olivat menestys. Luontoliikunnalle on Suomessa kysyntää ja kansallispuistot tarjoavat mainion ympäristön retkeilyyn ja luontomatkailuun. Samalla retkeilijä saa myös luonnosta päivän hyvinvointiannoksen”, Suomen Ladun viestintäpäällikkö Panu Könönen kertoo.

Suomen vanhimmat kansallispuistot löytyvät Pallas–Yllästunturilta ja Pyhä–Luostolta. Ne kuuluvat edelleen Suomen suosituimpien puistojen joukkoon.

Vapaaehtoistoiminnan päivää vietettiin 4.12.

Myös kansallispuistojen hyväksi tehdään paljon vapaaehtoistoimintaa, josta Suomen Ladun 75 retkeä eri kansallispuistoihin ovat upea esimerkki. Retkien kautta monet ovat löytäneet uuden retkikohteen”, sanoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eveliina Nygren Metsähallituksen luontopalveluista.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Suomen Latu ry / Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika