Ulkoilma 27.2.2013

Maaliskuisilla Kalastus-messuilla on eränkävijöille runsaasti ohjelmaa ja ostosmahdollisuuksia. Luonnossa liikkumisen varusteita, kotimaisia retkeilykohteita ja valokuvausasiaa on esillä myös samaan aikaan järjestettävillä Retki-, Metsästys- ja Kuva & Kamera -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 8.-10.3.

Perhokalastusoppia maailmantähdiltä ja näyttelijöiltä

Perhokalastuksen taiturit esittelevät Kalastus-messuilla yhden ja kahden käden heittotekniikoita. Perhoaltaalla nähdään mm. maailman parhaisiin spey-heittäjiin lukeutuva norjalainen Tommy Aarkvisla, maailmanmestari Scott Mackenzie sekä kotimaisia tähtiä Antti Guttormin johdolla. Lajin julkkismannekiinit Hissu Hietalahti ja Tommi Korpela opettavat perhonheittoa näyttelijäkollegoilleen Jussi Vataselle, Aake Kallialalle ja Krista Kososelle.

Ruotsalaiset perhokalastuksen osaajat Mikael Frödin ja Håkan Norling esittelevät messuilla omia perhomallejaan ja niiden sidontaa sekä tietysti heittotaitojaan. Perhokadulla Espoon perhokalastajat ry ja Helsingin perhokalastajat ry näpertelevät perhojen parissa ja opettavat perhonsidonnan alkeita myös aloittelijoille.

Kisailua ja tatuointeja

Perhoaltaalla järjestetään lauantaina myös uusi leikkimielinen Bug Launcher -heittokilpailu. Kilpailussa heitetään niin sanottua toimistoperhoa, joka on kalastusväen vastine työhuoneisiin sijoitetulle golfin puttiradalle. Kilpailussa testataan heittotarkkuutta radalla, jossa messukävijät voivat haastaa toisensa.

Perhokalastukseen hurahtaneilla on messuilla myös ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia itselleen lajiin liittyvä tatuointi. Iholleen voi valita suosikkinsa välinemerkki G.Loomiksen aihevalikoimasta. Maailmalla yrityksen logot ovat olleet jo pitkään suosittuja tatuoinnin aiheita, ja mahdollisuus itsensä koristeluun avautuu Kalastus-messuilla myös suomalaisille.

Viehekalastuksen jipot ja komiikkaa

Messujen isossa uistelualtaassa annetaan ohjeita oikeiden kalastusvälineiden valintaan eri kalastustekniikoihin täkyraksiuistelusta hauen kalastukseen. Lisäksi esitellään heittoperho, joka on virvelikalastuksen uutuustuote. Altaalla nähdään myös koomikko Niko Kivelän stand-up show ja vauhdikkaita melontanäytöksiä sekä puhutaan turvallisuudesta vesillä.

Vastuullista kalastusta

Perjantaina 8.3. klo 12-16 Kalastus-messujen yhteydessä järjestetään Vastuullisen kalastuksen seminaari yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa. Seminaarin suojelijana on ympäristöministeri Ville Niinistö, jonka puheenvuoro kuullaan klo 12.10-12.25. Seminaarin muita aiheita ovat kalakantojen tila ja niiden eettinen kuluttaminen, vastuullinen vapaa-ajankalastaja -hanke ja WWF:n kalaopas. Seminaariin on messukävijöillä vapaa pääsy.

Kiikaritähtäimistä valokuvaamiseen

Metsästys-messuilla on hyvä mahdollisuus tutustua eri merkkisiin kiikaritähtäimiin. Isot hallitilat mahdollistavat tähtäinten ominaisuuksien testaamisen jopa 150 metrin etäisyydellä. Kuva & Kamera -messuilla puolestaan ovat esillä ja ostettavissa lähes kaikki tunnetuimmat kameramerkit. Tietoiskuissa annetaan kuvaajalle tekniikkavinkkejä ja kerrotaan mm. luontokuvauksen monista mahdollisuuksista. Messuilla on esillä myös Suomen Luontokuvaajien valokuvanäyttely.

Kalastus-messut Helsingin Messukeskuksessa 8.-10.3.2013. Samaan aikaan GoExpo-tapahtumakokonaisuudessa myös Retki, Metsästys, Kuva & Kamera, Fillari, Kunto, Golf ja Ball Sports -messut sekä 9.-10.3.2013 Helsinki Horse Fair.

Voita liput messuille jättämällä yhteystiedot alta löytyvällä lomakkeella.

UlkoilunMaailma.fi / Suomen Messut / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika