Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 4.3.2014

Matkailun kehitysnäkymät Kainuussa näyttävät suotuisilta alan yrityksille tehdyn kartoituksen perusteella. Matkailualan lähiajan suhdannenäkymät ovat hyvät. Lisäksi kainuulaisilla matkailuyrityksillä on runsaasti erilaisia investointisuunnitelmia tuleville vuosille.

Muun muassa majoituskapasiteetin kasvaessa on yrityksillä tarvetta ja halua rekrytoida lisää työntekijöitä. Haastateltujen yritysten yhteenlasketun henkilöstömäärän arvioitiin kasvavan seitsemän prosenttia seuraavan vuoden aikana.

Monilla haastatelluista yrityksistä huomattava osa asiakkaista on ulkomaalaisia. Ulkomaisten asiakkaiden määrän uskotaan myös kasvavan. Yleisin ulkomaalaisten asiakkaiden ryhmä ovat venäläiset. Yrityksissä on tarvetta parantaa asiakaspalvelutehtävissä toimivan henkilöstön venäjän ja englannin kielten taitoa sekä lisätä muuta kansainvälistymiseen liittyvää osaamista.

Yritykset kaipaavat lisää ohjelmapalveluja ja etenkin koottuja ohjelmapaketteja majoituspalvelujen tueksi. Kysyntää on myös kiinteistöhuolto- ja cateringpalveluille. Matkailualan yritykset hyödyntävät jo laajasti verkkoliiketoiminnan keinoja. Vielä kuitenkin tarvitaan tukea esimerkiksi varausjärjestelmien käyttöönotossa.

Kainuun ELY-keskus ja TE-toimisto kartoittivat syksyn 2013 aikana matkailualan yritysten työvoima-, koulutus- ja muita kehittämistarpeita sekä alan kehitysnäkymiä. Työvoiman ja koulutuksen tarvetutkimusta (TKTT) varten haastateltiin yrityskäynneillä yhteensä 43 majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä matkailun ohjelmapalveluiden yritystä.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Kainuun ELY-keskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika