Ulkoilma 23.11.2016

Kolme päivää, kaksi yötä. 40 suomalaista huippujulkkista repäistään irti modernin elämän mukavuuksista ja pudotetaan keskelle villiä Nuuksion luontoa. Jokaisessa jaksossa seurataan kahta paria, jotka saavat retkelle mukaansa vain kartan, kompassin ja aivan välttämättömimmät varusteet. Ruokaa ei ole ja majapaikkakin on rakennettava omin kätösin.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kolme päivää on lyhyt aika, joka muuttuu yllättävän pitkäksi, kun ruokana on pelkkiä metsän antimia, ja niidenkin hyödyntäminen riippuu omasta neuvokkuudesta.

Hermot kiristyvät monella viimeistään siinä vaiheessa, kun makuupaikkana on lämpimän sängyn sijaan kylmä ja kostea havupeti. Tässä ohjelmassa tunnetuista hahmoista paljastuukin puolia, joita heistä ei välttämättä ole henkilöhaastatteluissa nähty.

Julkkisselviytyjät ei ole kilpailu vaan selviytymistaistelu nälkää ja luonnonoikkuja vastaan seurassa, jota ei voi itse valita!

pata_degerman
Kuva: Fjällräven

Selviytyjiä opastaa kokenut löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman.

Tämän produktion aikana tuli varmaan koko skaala erilaisia fiiliksiä ja oivalluksia. Oli erittäin mukavia henkilöitä, ja vastapainoksi hyvinkin itseriittoisia tyyppejä. Jotkut olivat kuin kotona maastossa, toisille taas metsä oli pelottava paikka“, kertoo Pata Ulkoilmalle.

Warner Bros.:in tuotantotiimissä oli ammattitaitoista porukka jossa huumori kukki jopa raskaissa tilanteissa. Yleisesti ottaen erätaito suomen julkkiksilla ei ollut niin hyvin hallussa. Tottakai muutama lukuunottamatta. Kolme päivää maastossa ilman majoitetta ja ruokaa ei ole niin pitkä aika, mutta jos olisimme pitäneet niitä sielä kuukauden olisi tullut ruumiita. Naiset pärjäsivät paremmin kuin miehet. Hatunnoston paikka kaikille suomalaisille misseille! Näin lopuksi kerrottakoon että Suomen luonto on loppujen lopuksi rankka paikka selviytymistilanteessa, joten olkaa tarkkana ja suunnitelkaa retki hyvin. Sen kautta pystyy myös nauttimaan luonnosta“, Pata jatkaa.

Luonnon armoille lähtevät nämä toisilleen enemmän tai vähemmän tuntemattomat parit:

Arttu Lindeman & Kimmo Vehviläinen
Eero Ettala & Prinssi Jusuf
Joel Harkimo & Anni Uusivirta
Kaisa Liski & Juha Mieto
Arttu Harkki & Olli Herman
Irina & Amanda Harkimo
Jouni Hynynen & Sara Sieppi
Sauli Koskinen & Sebastian Tynkkynen
Martina Aitolehti & Bile-Dani Lehtonen
Wallu Valpio & Cristal Snow

Bruce Oreck & Noora Karma
Harri Moisio & Susanna Koski
Makwan Amirkhani & Mira Luoti
Rosa Meriläinen & Sara Chafak
Kike Elomaa & Hottis-Juha Immonen
Outi Alanko-Kahiluoto & Sabina Särkkä
Jutta Gustafsberg & Teuvo Loman
Nicke Lignell & Janni Hussi
Rita Niemi & Wilson Kirwa
Niko Saarinen & Aki Manninen

Julkkisselviytyjät alkaa Nelosella tammikuussa. Mukana menossa ainakin Fjällräven ja Partioaitta.

Ke 25.1. 20.00 Kausi 1 – Jakso 1 – Maku meuhkaa metsässä
Kausi 1. Jakso 1/10. Maku meuhkaa metsässä. SARJA ALKAA! Neljä julkkista paiskataan Suomen kauniin, mutta arvaamattoman luonnon keskelle, missä heidän tulee selviytyä kolmen päivän ajan. Miten sujuu majan rakentaminen julkkiskaunotar Sara Chafakilta? Entä miten tukevaan liharavintoon tottuneen vapaaottelija Makwan Amirkhanin hermot kestävät nälkää kaatosateen keskellä? Mukana seikkailussa ovat myös muusikko Mira Luoti ja kirjailija Rosa Meriläinen. Kotimainen seikkailuohjelma. (41′)

Lähde ja pääkuva: Nelonen Media


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika