Ulkoilma 2.12.2015

Pohjoissuomalaiset voivat hankkia joulukuusen helposti ja edullisesti valtion mailta. Joulukuusiluvan voi ostaa kännykällä.

Metsähallituksen palvelu on käytössä Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun (entisen Oulun läänin) alueilla. Kuusenhakuluvan hinta on 4,97 euroa sekä lisäksi matkapuhelinmaksu.

Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua ja se on voimassa yhden vuorokauden. Lupaa ei voi ostaa ennakkoon. Kännykkäluvan ajankohtaa ei voi myöskään muuttaa eikä sitä voi perua.

Lupa oikeuttaa hakemaan joulukuusen Metsähallituksen talouskäytössä olevasta metsästä tien varresta, enintään parikymmentä metriä tieltä. Joulukuusia ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta. Luvan ostajan on itse varmistettava, että kuusenhakualue on Metsähallituksen hallussa ja metsätalouskäytössä. Asian voi selvittää esimerkiksi Metsähallituksen retkikarttapalvelusta osoitteessa www.retkikartta.fi.

Joulukuusiluvan voi ostaa numerosta 0606 05 61145. Lapissa lupia myydään myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteissä.

Tarkemmat ohjeet sekä tiedot asiakaspalvelupisteistä löytyvät Metsähallituksen nettisivuilta osoitteessa www.metsa.fi/joulukuusilupa.

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika