Ulkoilma 16.12.2012

Metsähallitukselta voi ostaa entisten Lapin ja Oulun läänien alueilla lupia joulukuusen hakemiseen valtion talousmetsistä matkapuhelimella. Joulukuusen hakulupa maksaa 4,97 euroa + matkapuhelinmaksu ja se veloitetaan suoraan matkapuhelinlaskussa. Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua ja se on voimassa yhden vuorokauden. Lupaa ei voi ostaa ennakkoon. Kännykkäluvan ajankohtaa ei voi myöskään muuttaa eikä sitä voi perua.

Lupa oikeuttaa hakemaan joulukuusen Metsähallituksen talousmetsistä tien varresta. Matkapuhelinlupa on käytössä vain Pohjois-Suomessa entisten Lapin ja Oulun läänien alueilla.

Luvan ostajan velvollisuus on varmistaa, että alue on varmasti Metsähallituksen hallinnassa ja että se on talouskäytössä olevaa metsää. Joulukuusien kaataminen suojelu- tai retkeilykäyttöön varatuilta alueilta on kielletty.

Valtion talousmetsien sijainti selviää Metsähallituksen julkaisemista Metsäkartoista. Lisäksi apuna voi käyttää Metsähallituksen retkikarttapalvelua, joka on Internetissä osoitteessa www.retkikartta.fi. Retkikarttapalvelussa karttatasoiksi valitaan metsästys ja kalastus ja sieltä metsästyskohteet. Lisäksi on syytä tarkistaa, ettei valittu alue ole suojelualuetta. Suojelualueiden sijainnin saa selville valitsemalla karttatasoksi suojelu- ja retkeilyalueet.

Katso tarkemmat ohjeet ja ehdot  Metsähallituksen verkkosivuilta

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika