Ulkoilma 15.4.2015

Koolla on väliä, kun on kyse vaeltajan varusteista. Amerikkalainen retkikeitinvalmistaja Jetboil esittelee MiniMo-keittimen, joka on erittäin kevyt eikä vie paljoa tilaa retkeilijän repussa. Pienen kokonsa lisäksi MiniMo on nopea ja säästää kaasua ainutlaatuisen Thermo‑Regulate-vakiopainepolttimen ansiosta. MiniMo:lla 1–2 retkeilijän ruokailu hoituu kevyesti, nopeasti ja säästeliäästi.

MiniMo kuuluu Jetboilin kompakteimpiin retkikeittimiin. Osat pakkautuvat sisäkkäin helposti reppuun mahtuvaksi pakkaukseksi, ja kokonaispaino on kevyimmillään vain 415 g. MiniMo:ssa on yhden litran matala kattila, jolla ruoka valmistuu kahdelle hengelle. Ruokaa voi myös hauduttaa keittoastiassa eristyskuoren ansiosta. Astia toimii lisäksi juomakuppina: läpinäkyvässä kannessa on kätevä juoma-aukko, josta voi hörppiä niin kylmää kuin kuumaakin juomaa.

MiniMo on erittäin nopea keitin. Pohjan patentoidun FluxRing‑lämmönsiirtimen ansiosta MiniMo keittää litran vettä kiehuvaksi jopa kahdessa minuutissa.

MiniMo:n uudenlainen Thermo-Regulate‑vakiopainepoltin säästää merkittävästi kaasua, tarjoaa tasaisen lämmön – 6 ˚C käyttölämpötilaan asti ja toimii tehokkaasti myös korkeassa ilmanalassa. Koska poltin on niin säästeliäs, retkeilijälle riittää tavallista pienempi ja kevyempi kaasusäiliö. Reguloidun vakiopainepolttimen säätäminen on helppoa, ja ruuan haudutus toimii ilman jatkuvaa liekin säätämistä.

MiniMo toimii tavallisella retkikeittimen kaasusäiliöllä. Yleisimpien valmistajien kaasut sopivat polttimen standardikierteeseen, mutta suosittelemme käyttämään Jetboilin JetPower‑kaasuja. Ne ovat isobutaani-propaani-seosta, joten ne toimivat erinomaisesti myös pakkasessa ja kuluttavat vähemmän kaasua suuren energiasisältönsä ansiosta. Yhdellä 100 g JetPower‑kaasulla MiniMo keittää 12 litraa vettä. Se mahtuu myös kuljetuksen ajaksi MiniMo:n kupin sisään.

jetboil_minimo_01
Värivaihtoehtoina ovat musta outdoor-teemalla, maastokuvio ja lila-puna-ruudullinen.

MiniMo-pakkaus sisältää polttimen, kupin, juomakannen, eristekuoren ja kaasusäiliön tukijalan. Värivaihtoehtoina ovat musta outdoor-teemalla, maastokuvio ja lila-puna-ruudullinen.

Suositushinta: 179,90 €. Myynti: Hyvin varustetut urheilu-, retkeily- ja vapaa-ajan myymälät.

UlkoilunMaailma.fi ei ole testannut Jetboil MiniMo-retkikeitintä.

Lähde ja kuvat: Maahantuoja ja valmistaja

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika