Ulkoilma 15.2.2017

Muutama Oulangan kansallispuistossa kävijä on saattanut itsensä vakavaan vaaratilanteeseen kävellen Kiutakönkään putouksen päälle muodostuneelle jääpadolle. Alue on nyt merkitty siimanauhoin ja kyltein.


Mainos


Kävijöistä ainakin osa on ollut suomalaisia, jotka ovat ilmeisesti päätelleet jääpeitteen olevan riittävän paksua. Kosken virtaus on kuitenkin todella voimakas eikä sen päälle muodostuneen jääpadon päälle ole missään tilanteessa syytä jalkaisin mennä.

Oulangan luontokeskuksen hoitaja Susanna Kolehmainen toivoo, että kansallispuiston vieraat pitävät huolta omasta seurueestaan ja puuttuvat kanssaretkeilijöiden turvallisuuteen, jos huomaavat näiden esimerkiksi kuvaavan uhkarohkeasti joen partaalla.

Neuvomme asiakaspisteessä kaikkia vieraitamme ja varoittelemme heikoista jäistä. Osa retkeilijöistä kulkee omin päin eikä kohtaa luontokeskuksen asiakasneuvojia, joten toivomme kaikilta valppautta tilanteessa.

Terve luonnon kunnioitus on tärkeä turvatekijä

Muitakin vaarallisia paikkoja on todettu Oulangalla: mm. Juuman Myllykoski ja Jyrävä sekä Taivalköngäs ja Savilampi ovat houkutelleet retkeilijöitä virtaavan veden päälle.

Luonto on vaarallinen, jos ei osaa toimia oikein, Kolehmainen muistuttaa. Uhkarohkea jäillä liikkuminen on jonkin verran lisääntynyt viime vuosina, ja jäillä on jopa yövytty.

Reitit ovat turvallisia, mutta polkujen ulkopuolella liikkumista ei suositella ja tervettä järkeä pitää käyttää. Luonnon kunnioitus on paikallaan.

Lähde: Metsähallitus


Mainos
x 

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika