Ulkoilma 23.7.2014

Metsähallituksen luontopalvelujen meribiologit sekä Itäisen Suomenlahden kansallispuiston väki esittelevät toimintaansa Kotkan meripäivien Suomenlahti-kylässä. Metsähallituksen osastolla voi tutustua vedenalaisen luonnon monimuotoisuuteen, kartoitukseen ja merellisiin kansallispuistoihin. Osastolla on näytillä videomateriaalia pinnan alta ja vedenalaiseen kartoitukseen käytettävää välineistöä sekä tietoa Itäisen Suomenlahden kansallispuistosta. Myynnissä on kansallispuistoaiheisia tuotteita.

Vuosi 2014 on Suomen, Venäjän ja Viron yhteinen Suomenlahden teemavuosi. Vuoden aikana on tarkoitus luoda yhteistyötä, välittää tietoa ja etsiä keinoja Suomenlahden kestävän käytön turvaamiseksi. Teemavuoden kunniaksi Kotkan meripäivillä edellisvuosien tapaan järjestettävä Itämeri-kylä on tänä vuonna nimetty Suomenlahti-kyläksi. Tutkimuskeskus Merikotka vastaa Suomenlahti-kylän organisoinnista.

Suomenlahti-kylässä päivystävät Metsähallituksen luontopalveluista Itäisen Suomenlahden aluemeribiologi Ari Laine, meribiologinen suunnittelija Petra Pohjola sekä Itäisen Suomenlahden kansallispuiston puistomestari Hanna Stöckell. Osastolla vierailee myös muita kansallispuiston ja meritiimin työntekijöitä.

Metsähallituksen luontopalveluiden lisäksi Suomenlahti-kylässä toimintaansa esittelevät seuraavat tahot: Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kotkan ympäristöseura ry, Kymen Vesi Oy, Kymijoen Vesi ja Ympäristö ry, Luontokoulu Haili, Meri-Kymen Luonto ry, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Merikotka-tutkimuskeskus, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Seaventures, Suomen varustamot ry sekä Suomen ympäristökeskus Suomenlahtivuosi 2014 -teemalla. Lisäksi Suomenlahtikylän välittömässä läheisyydessä olevilla laitureilla on esillä aiheeseen liittyviä aluksia, mm tutkimusalus Aranda sekä Rajavartiolaitoksen uusi ulkovartiolaiva Turva.

Kotkan meripäivät järjestetään 24.-27.7.2014. Suomenlahtikylä on avoinna 25.-26.7.2014 klo 10-18.

Lisätietoa www.merikotka.fi

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika