Categories :

Natura Viva laajentaa toimintaansa Mustasaareen

Kirjoittanut ja kuva Natura Viva

Natura Viva avaa ensi kesäksi Kivinokan ja Matinlahden melontapisteiden lisäksi kolmannen uuden melontapisteen, joka sijaitsee Helsingin Seurasaaren selällä, Mustasaaressa. Mustasaaressa kausikorttilaiset pääsevät melomaan omatoimisesti, kuten Kivinokassa, Matinlahdessa, Suvisaaristossa ja Vuosaaressa. Mustasaaren melontapiste avautuu kausikorttilaisten käyttöön kesäkuussa, jolloin saari avautuu kaikille kesävieraille

Natura Vivan Mustasaaren melontapisteen yhteistyökumppanina toimii Helsingin seurakuntayhtymä, joka omistaa saaren ja siellä olevat rakennukset. Vesiurheiluvälineiden vuokraamiseen valjastettava vaja sijaitsee Mustasaaren uimarannan laidassa, lähellä Mustasaaren saunarakennusta. Natura Viva ja Helsingin seurakuntayhtymä vuokraavat saunaa sekä yleiseen että yksityiseen käyttöön. 

Mustasaari on avoinna ensi kesänä ti-su 7.6.-14.8.2022. Yksityistilaisuuksia ja ryhmävarauksia otetaan vastaan toukokuusta-syyskuuhun.

Helsingin keskustan kupeessa sijaitseva Mustasaari on kaupunkilaisten, lomalaisten ja lapsiperheiden keskuudessa suosittu kesänviettopaikka. Mustasaaressa saaressa kesäänsä viettävät myös lampaat, kanat ja kanit. Saaressa toimii kesäisin lounaskahvila ja yleisille saunavuoroille ovat kaikki tervetulleita. Mustasaareen kuljetaan Taivallahdesta liikennöivällä lautalla. Lauttamatka Taivallahdesta Mustasaareen kestää noin 15 minuuttia. Siltayhteys Mustasaareen on vain työntekijöitä sekä huolto- ja pelastustyöntekijöitä varten.

– Mustasaari on sympaattinen luontokohde. Merellinen luonto, seesteinen ympäristö ja monipuoliset palvelut ovat Mustasaaren vetovoimatekijöitä. Aloitetun yhteistyön kautta uskomme, että Mustasaari kaikkine palveluineen nostaa suosiotaan päiväretkikohteena ja kesämatkailijoiden keskuudessa, Natura Vivan toimitusjohtaja Jesse Marttila ennakoi.

Vastaa