Categories :

Kolin luontokeskus Ukon retkinäyttelyn ja tilauudistukset aloitetaan keväällä 2022

Lähde Metsähallitus // Kuva Tommi Sorsa

Kolin luontokeskus Ukkoon rakennetaan ensi vuonna uusi retkinäyttely. Samalla uudistetaan myymälätilat, neuvontapiste ja pienten lasten leikkipaikka. Kolin luontokeskus Ukkoon tehtävät uudistukset suunnittelee ja toteuttaa Motor OÜ. Uudistukset tehdään valtion lisäinvestointirahoituksella. 

Vuoden 2022 keväällä toteutuvien uudistusten myötä Kolin luontokeskus Ukko palvelee entistä paremmin asiakkaitaan. Retkinäyttely tarjoaa tietoa Pohjois-Karjalan biosfäärialueen retkeilymahdollisuuksista. Kolin lisäksi näyttely esittelee mm. Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistoja sekä Ruunaan retkeilyalueetta. Retkinäyttely opastaa aloittelevia retkeilijöitä leikin avulla oivaltamaan kuinka retkeillä turvallisesti luonto ja toiset retkeilijät huomioon ottaen.

”Retkinäyttely helpottaa asiakkaiden omatoimista tiedonhakua alueen retkeilymahdollisuuksista. Luontokeskuksen käyntimäärät ovat tuplaantuneet muutamassa vuodessa, ja uudistuksilla vastaamme nopeasti kasvaneeseen retkeilytiedon kysyntään. Haluamme erityisesti kannustaa asiakkaitamme ulos poluille kokemaan turvallisia ja elämysrikkaita retkiä Pohjois-Karjalassa, mutta myös omassa lähiluonnossa”, erikoissuunnittelija Katja Vuorensyrjä Metsähallituksesta kertoo.

Kuva Estonian Maritime Museum / Motor

Toteuttaja valittiin tarjousten perusteella hankintaprosessissa. Hankintaprosessi järjestettiin kesän ja syksyn mittaan neuvottelumenettelynä avoimeen osallistumispyyntöön vastanneiden tarjoajien kanssa. Lopullisista tarjouksista voittaja valittiin laatupisteiden perusteella. Motor on aikaisemmin toteuttanut mittavia museokohteita, kuten Tallinnassa sijaitsevan Viron merimuseon Lentosataman näyttelyn ja Keksintötehdas PROTO:n, sekä Tarton yliopiston luonnontieteellinen museon päänäyttelyn. 

”Uudistuksissa panostetaan kaikenikäisten kävijöiden viihtyvyyteen ja asiakkaiden sujuvaan liikkumiseen Kolin luontokeskus Ukossa. Lopputuloksessa ulospäin saa näkyä selkeästi, että olemme luontokeskus. Yhteistyö Motorin kanssa on lähtenyt hyvin liikkeelle”, projektipäällikkö Satu Naumanen Metsähallitukselta luonnehtii. 

Vastaa