Categories :

Ulkoilu- ja retkeilysivusto Reppuretkelle uusi ilme ja kirja

Kirjoittaja & Kuvat Reppuretki

Ulkoilu- ja retkeilysivusto Reppuretki.fi uudistaa ilmettään ja julkaisee keväällä uudenlaisen retkeily- ja kansallispuistokirjan. Kirjan ilmestymistä voi tukea joulukuun alussa alkavan Mesenaatti-kampanjan kautta. Retkeilijöillä on mahdollisuus osallistua kirjan sisällön tuottamiseen.

Reppuretken uudessa logossa retkeilijä suuntaa kairaan pipo päässä ja reppu selässä. Edessä häämöttää tunturimaisema, johon johtavaa polkua havupuut reunustavat. Osa Lapin kävijöistä todennäköisesti tunnistaa maiseman, mihin reppuretkelle ollaan lähdössä. Reppuretken uusi tunnus on graafisen suunnittelija Aino-Maria Vuotin käsialaa.

-Ilmeen uudistaminen sattuu hyvään saumaan, sillä meillä on työn alla ensi keväänä ilmestyvä kirja, joka kantaa nimeä Reppuretki kansallispuistoon. Siitä tulee visuaalisesti upea ja monipuolinen tietopaketti kansallispuistoistamme ja retkeilystä, kertoo eräopas Olli Järvenkylä. Järvenkylän retkitarinoiden ja valokuvaaja Tomi Rantasen kuvien lisäksi kirja sisältää runsaasti retkeilyvinkkejä ja -kokemuksia, joita yli 30 luontoalan ammattilaista ja harrastajaa jakavat.

Järvenkylä kertoo, että Reppuretken uusi tunnus otetaan käyttöön joulukuun alussa, samana päivänä kuin Mesenaatin kampanja alkaa. Kampanjan kautta voi hankkia keväällä julkaistavan kirjan etukäteen ja samalla tukea tekijöitä. Kampanjan kesto on 41 päivää (1.12.21-10.1.22) eli yhtä monta kuin Suomessa on kansallispuistoja. Reppuretki sitoutuu istuttamaan ensi keväänä yhden puun taimen jokaista kampanjan kautta myytyä kirjaa kohti.

Uutta on myös se, että retkeilijät voivat kampanjan avulla osallistua kirjan tekemiseen.
– Lähes kaikilla retkeilijöillä on nykyään upeita kuvia suosikkipaikoistaan kansallispuistoissa. Omien valokuvien näkeminen fyysisessä muodossa on kuitenkin harvinaisempaa. Kampanjassa annamme halukkaille tukijoille mahdollisuuden saada itse ottamansa kuva mukaan kirjan sivuille, vinkkaa valokuvaaja Tomi Rantanen.

Kirjassa on n. 400 sivua. Julkaisu keväällä 2022. Kustantaja Readme.fi.

Vastaa