Categories :

Kompakti Hiihtokeskus Ukkohalla tarjoaa suuren lomakeskuksen mahdollisuudet

Kirjoittanut ja kuva Ukkohalla

Pieni, mutta mahdollisuuksiltaan suuri Hiihtokeskus Ukkohalla Hyrynsalmella tarjoaa valtavan määrän tekemistä lumivarmassa Kainuussa. Rinteitä löytyy 15 kappaletta ja hiihtolatujakin 114 kilometriä. Lomakeskuksen monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja Saunamaailma tarjoavat viihtyisät puitteet täydelliselle lomalle.

Marraskuussa 2020 Ukkohallan operatiivisessa johdossa aloittaneiden nuoren polven yrittäjien Teemu MuhosenCharlotta Avellanin sekä Janne Keräsen tavoitteena on tehdä Ukkohallasta entistäkin monipuolisempi ja parempi hiihtokeskus. Jo nyt kesä- ja talviaktiviteetteja löytyy saman verran kuin Lapin hiihtokeskuksista, mutta sillä erolla, että palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Tekemistä moneen makuun

Toimitusjohtaja Teemu Muhonen lukee Ukkohallan valteiksi turvallisuuden, rauhallisuuden sekä laajan valikoiman aktiviteetteja, joita kehitetään koko ajan lisää.

– Tälle talvikaudelle Ukkohallaan valmistuu kaikille avoin suurpujottelurata ajanottojärjestelmineen sekä lisää parkkirinteitä hyppyreineen. Lisäksi olemme satsanneet talvipyöräreitteihin, joita löytyy kolmekymmentä kilometriä, hän kertoo.

Hiihdon, laskettelun ja talvipyöräilyn ohella Ukkohallassa voi keilata, retkeillä, lumikenkäillä tai tutustua porojen elämään. 

Arjen luksusta tarjoavat vaaran päälle rakennetut lasiseinäiset ja -kattoiset Sky Cabin -näköalahuoneistot sekä upea Saunamaailma. Hieman erikoisempaa majoitusvaihtoehtoa tarjoaa liikuteltava lasi-iglu. Ekologinen majoitusvaihtoehto Lake Igloo Ukkohalla kelluu kesällä veden päällä ja talvella se voidaan siirtää rinteille tai jään päälle. 

Ympärivuotinen lomakohde

Ukkohallaa on kehitetty voimakkaasti ympärivuotiseksi kohteeksi. Maastopyöräilyreittien ja pyörävuokrauksen lisäksi lomakeskuksessa sijaitsee Suomen suurin wakeboard-rata, jonka yhteydessä vuokrataan sup-lautoja, polkuveneitä, kajakkeja ja kanootteja.

– Enduropainotteisia alamäkipyöräreittejä on seitsemän, ja vaaran päällä pelataan kesällä frisbeegolfia vasta uusitulla 18-väyläisellä radalla, Muhonen luettelee. 

Ukkohallan tapahtumat sijoittuvat joulu- ja hiihtolomien ympärille – paitsi Lipi Open -lumilautailutapahtuma, joka pidetään huhtikuussa 2022. Helmikuussa väkeä vetävät erityisesti Umpihankifutiksen MM-kisat ja heinäkuussa Suopotkupallon MM-kisat.  

– Hiihtolomien jälkeen täällä vietetään taaperoviikkoja. Ne on suunnattu perheille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Lomien jälkeen täällä on huomattavasti rauhallisempaa, vaikka palvelut ovat auki ja rinteet huippukunnossa. 

Vastaa