Categories :

Talviretkeilykurssi on turvallinen tapa aloittaa talviretkeily ja -vaeltaminen

Kirjoittanut ja kuvat Mika Mannonen

Talviretkeilyn suosio on kasvanut useamman vuoden. Viime talven suotuisat sääolosuhteet sekä koronan tuomat matkustusrajoitukset kasvattivat talviretkeilyn kiinnostavuutta entisestään. Suosion kasvun myötä maastoon lähtee paljon myös ensikertalaisia. Millaisilla tiedoilla ja taidoilla talviretkeily kannattaa aloittaa?

Talviretkeily on parhaimmillaan mukavaa kulkemista talvisessa luonnossa, harkittua varautumista vaihteleviin sääolosuhteisiin sekä ymmärrystä kesästä poikkeavista rutiineista. Pahimmillaan voi tulla haasteita esimerkiksi kylmän, kostean sekä näkyvyyden kanssa. Talvella riskit ovat suurempia mutta riittävällä valmistautumisella riskien minimoiminen onnistuu oikein hyvin.

Me Ulkoilmassa tarjoamme apua talviretkeilyn aloittamiseen

Ulkoilma Akatemia tarjoaa monipuolista apua talviretkeilyn ja -vaeltamisen aloittamiseksi. Kaikista helpoin tapa on aloittaa Ulkoilma Akatemian verkkokurssilla, jolloin pääsee hyvin alkuun kartoittamaan varusteita sekä taitoja. Yön yli kestävillä talviretkeilykursseilla pääsee puolestaan jo enemmän käsittelemään varusteita, pakkaamaan ahkiota ja liikkumaan. Lisäksi pääsee leiriytymään talvisissa olosuhteissa. Ulkoilma Akatemian yön yli talviretkeilykurssit sopivat sellaisille henkilöille joilla on jo ennestään kokemusta retkeilystä sulan maan aikaan. Talviretkeilykursseja järjestämme tulevana talvena Etelä-Konnevedellä sekä Seitsemisellä.

Talviretkeilyä Seitsemisen kansallispuistossa Pirkanmaalla.

Heille jotka haluavat astetta enemmän päästä sisään talviretkeilyyn on tarjolla parin yön talvivaelluksia. Näillä parin yön talvivaelluksilla pääsee hiomaan rutiineja ja leiriytyminen tulee entistä tutummaksi. Tällaisia vaelluksia järjestämme talvella 2022 Salamajärvellä, Oulangassa ja Hossassa.

Hiukan kokeneemmille talviretkeilijöille järjestämme talvella 2022 hiihtovaelluksen Käsivarren erämaahan. Tämä pidempi talvivaellus kulkee hyvin vaihtelevissa olosuhteissa Suomen korkeimmilla suurtuntureilla. Hiihtovaelluksen jälkeen osallistujalla on vahva käsitys pidemmästä vaelluksesta ankarissa olosuhteissa.

Leiri Käsivarren erämaasta.

Kaikkiin yön yli kursseihin ja vaelluksiin sisältyy oikeus osallistua verkkokurssiin ennen maastoon lähtöä. Perehdymme aina kattavasti talviretkeilyn varusteisiin, turvallisuuteen sekä rutiineihin.

Ulkoilma Akatemian talvi 2022

Verkkokurssi
Talviretkeilyn verkkokurssi
Talviretkeilykurssit
Talviretkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (22.-23.1.2022)
Talviretkeilykurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (5.-6.2.2022)
Talviretkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (12.-13.2.2022)
Talviretkeilykurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (19.-20.2.2022)
Talvivaellukset
Salamajärven hiihtovaellus, Salamajärven kansallispuisto (25.-27.2.2022)
Hossan lumikenkävaellus, Hossan kansallispuisto (4.-6.3.2022)
Oulangan lumikenkävaellus, Oulangan kansallispuisto (11.-13.3.2022)
Hiihtovaellus, Käsivarren erämaa-alue (2.-9.4.2022)

Lisäksi varusteista voi keskustella ja kysellä Ulkoilma Akatemia Retkeilyvarusteet Facebook-ryhmässä.

Ulkoilma Akatemia ja Ulkoilma.fi ovat molemmat Kompass Outdoorin ylläpitämiä palveluita.

One Reply to “Talviretkeilykurssi on turvallinen tapa aloittaa talviretkeily ja -vaeltaminen”

Vastaa