Categories :

Tervetuloa Tuomalansuon metsäkävelylle lauantaina 20.11. klo 11-13

Kirjoittanut Tuusula // Kuva Mika Mannonen

Tuusulan kunta järjestää tulevana lauantaina 20.11. klo 11-13 metsäkävelyn Tuomalansuon metsässä. Metsäkävelylle toivotaan mukaan kaikenlaisia metsänkävijöitä kokeneista reippailijoista niihin, joille metsäkävely on ensikosketus Tuomalansuon luontoon.

Metsäkävelyllä kävelemme metsän siimeksessä eri metsätyyppien läpi havainnoiden ja keskustellen Tuomalansuon metsien merkityksestä niiden käyttäjille. Jaamme näkemyksiä ja toivomuksia siitä, miten kunnan metsiä tulisi kehittää. Kävelyn pituus on 3-4 kilometriä ja etenemme verkkaiseen tahtiin metsäpolkuja. Reitit ovat paikoin erittäin kuraisia ja märkiä, joten otathan siis maastoon sopivan varustuksen matkaan. Kävelyn aikana myös pysähdymme metsään nauttimaan kuumaa glögiä ja pipareita. Tapahtuma ei ole esteetön.

Lähtöpaikka: Saksantie 44, pieni parkkipaikka Saksantien päädyssä

Kävelyllä kuultuja kommentteja ja näkemyksiä hyödynnetään Tuomalansuon hoito- ja käyttösuunnitelman laatimisessa. Lisää osallistumistapoja osoitteessa tuusula.fi/osallistavametsasuunnittelu. Aiheesta on parhaillaan käynnissä myös karttakysely.

Metsäkävely on osa Osallistavan metsäsuunnittelun projektia, jossa kehitetään uudenlaista vuorovaikutus- ja toimintamallia. Tavoitteena on toimintatapa, joka mahdollistaa dialogin ja vahvistaa erilaisten metsänkäyttäjien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Tuusulan metsäsuunnitteluun. Keskeinen tavoite on kehittää menetelmiä, joiden avulla eri sidosryhmien tavoitteita sovitetaan yhdeksi kattavaksi suunnitelmaksi.

Vastaa