Eerikki Rundgren 16.1.2016

Päivät pitenevät Inarissa nyt vauhdilla. Saariselän korkeudella aurinko viihtyy taivaanrannan yläpuolella tänään liki kolme tuntia, kun se vielä kaamoksen päättyessä 7. tammikuuta näyttäytyi ainoastaan seitsemän minuutin ajan.

Saariselällä ja varsinkin Kiilopäällä on päästy todistamaan tällä viikolla todellista valon ja värien juhlaa. Aurinko kipuaa jo hyvän matkaa horisontin yläpuolelle värjäten eteläisen taivaanrannan keltaiseksi ja punaiseksi. Ja kun kääntää katseen pohjoiseen on taivas niin sininen kuin se vain voi olla. Valon ja värien ilotulitusta voi kestää parhaimmillaan useita tunteja.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tyynenä pakkaspäivänä kylmä ilma valuu alas jokilaaksoihin ja soille. Ylhäällä tunturissa taivas voi olla täysin selkeä ja näkyvyys useita kymmeniä kilometrejä, kun samaan aikaan alavimmilla paikoilla maisema peittyy sankkaan pakkasusvaan.

Tällaisina päivinä kannattaa kivuta kameran kanssa ylös tunturiin joko suksin tai lumikengin. Erityisen helppoa se on Kiilopään tunturikeskuksessa, jossa puuraja alkaa jäädä taakse jo muutaman sadan metrin jälkeen.

Teksti ja kuvat: Eerikki Rundgren


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika