Ulkoilma 18.6.2012

IKEA Espoon tavaratalo tukee lasten ja nuorten luontokasvatusta Nuuksion kansallispuistossa. Tavaratalo lahjoittaa jokaisesta IKEA FAMILY -jäsenkortin käytöstä 2 senttiä Metsähallitukselle ympäristökasvatustyöhön. Tuen avulla tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus oppia lisää luonnosta ja innostetaan heitä suojelemaan luontoa.

IKEA Espoon antama tuki käytetään vuonna 2012 etenkin yläkoulujen oppilaille järjestettävien luontoretkien suunnitteluun ja opetusmateriaalien tuottamiseen. Metsähallituksen luontopalvelut järjestää koululaisille opastettuja retkiä kansallispuistoihin, kouluttaa opettajia ja tuottaa ympäristökasvatusaineistoja.

Yhteistyön tärkeimpiä tavoitteita on tukea lasten ja nuorten luontosuhteen syntymistä. Ympäristökasvatus pyrkii herättämään mielenkiinnon luonnon tuntemiseen sekä ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksen ymmärtämiseen. Retkillä pyritään tarjoamaan koululaisille mieleenpainuvia elämyksiä ja viihtymään luonnossa kiireettömästi”, kertoo erikoissuunnittelija Elina Pilke Metsähallituksen luontopalveluista.

Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa luonnonsuojeluun ja retkeilyyn varattuja valtion maita, kuten kansallispuistoja, ja tuottaa niille retkeilypalveluja. Luontopalvelut vastaa myös useiden merkittävien uhanalaisten lajien kuten saimaannorpan ja maakotkan suojelusta.

Asiasta kertoi myös uusin Mtsä.fi-lehti.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: IKEA Oy

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika